Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları için geri sayım başladı. Sağlık Bakanlığı bu yıl içerisinde 29 bin 689 personeli bünyesinde işe alacak. Farklı alanlarda işe alım gerçekleşirken, ilk olarak 12 bin personelin ataması yapılacak. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurularını bekleyen binlerce kişi başvurularda son durumu merak ediyor. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı? Sağlık bakanlığı personel alım şartları neler? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili merak edilenler....

SAĞLIK BAKANLIĞI KADRO DAĞILIMI NASIL OLACAK?

İşte Bakanlık tarafından yapılan açıklama:

"Hizmete yeni açılan ve açılacak olan sağlık birimlerimizin acil ihtiyaçlarının karşılanabilmesi, sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla talep edilen 29 bin 689 kadro için personel ataması izni uygun görülmüştür."

İlk etapta 12 bin kişi...

"İlk etapta; 6 bin 835'i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık memuru olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi kadrolarına toplam 12 bin personel alımı gerçekleştireceğiz."

"Bugüne kadar olduğu gibi KPSS ile atanacak olan personelin 10 bini yataklı tedavi kurumlarında, bini temel sağlık hizmetlerinde, bini de acil sağlık hizmetlerinde görevlendirilecek. Duyurular, Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden takip edilebilir."

Atama ilanı bir ay içinde duyurulacak

Bugüne kadar olduğu gibi Kamu Personeli Seçme Sınavı puanıyla yapılacak bu atamalar için ilanımız bir ay içinde yayınlanacaktır. Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir."

A Haber

Editör: TE Bilisim