Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, beraberinde Merkez ilçe başkanı Recep Horozoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 2020-2021 eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle İl Milli Eğitim Müdürü Ali tosunum makamında ziyarette bulundular. 

“TABLETİ, İNTEENETİ OLMAYAN ÖĞRENCİLERİMİZ VAR”

Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, "Müdürümüz görevi atanalı bayağı bir zaman oldu, salgının yaşandığı dönemde atanmıştı. Salgın dolayısıyla da ziyarete gelememiştik. Kendisine Zonguldak ilimize hoşgeldin diyoruz ve göreyinde de başarılar diliyoruz. Pandemi kapsamında da uzaktan eğitim devam ettiği bu süreçte Saadet Partisi olarak il müdürümüzü ziyaret etmek istedik. Bizim de bu konuda görüşlerimiz var Genel merkez bazında da genel başkanım bugün itibariyle bir açıklama yaptı, pandemi sürecinde uzaktan eğitimin nasıl olması gerektiği, hükümete düşen görevler, devlete düşen görevler takdir edersiniz ki internet hizmetine ulaşamayan, tableti olmayan bilgisayara olmayan birçok öğrencimiz var. Bununla ilgili görüşlerimizi İnşallah özel olarak paylaşacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun. müdürüme tekrar hayırlı olsun diliyoruz.” dedi. 

“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAGLAMAK İÇİN DEVLET-MİLLET İŞNİRLİĞİ SAĞLANACAK”

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu ifadelere yer verdi. 

"Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim gihep betiraber bizlere emanet edilen nesillerimizi en  güzel şekilde yetiştirmeyi nasip etsin. Bugün itibariyle 6441 birinci sınıf  ve 4300'de ana sınıfı öğrencimiz kademeli olarak eğitim ve öğretime yüz yüze başladı. Öğrencilerimiz şu anda bu hafta içerisinde haftada bir gün, gelecek haftadan itibaren de haftada iki gün olacak şekilde yüz yüze eğitim yapacaklar.  yüz yüze eğitimden kalan eksiklikleri de uzaktan eğitimle devam edecek.
Biraz önce sizin de ifade ettiğim gibi bizim bu süreçte öğretmen arkadaşlarımız fedakarlıklarını en üst seviyeye çıkaracak şekilde hem yüzyüze hem de uzaktan eğitime devam ettiriliyor. Artık geçen sene sadece altyapı sorunlarından dolayı bazı sınıflara yapılabilen yüz yüze eğitim arından itibaren tüm öğrencilerimize ve haftada 26 saatten başlayıp 35-40 saate kadar devam edebilecek bir noktaya geldi 
Burada interneti erişemeyen evinde bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz için biz Sayın valimizle'de bu konuyou istişare ettik, belediye başkanlarımızdan, sivil toplum örgütlerinden, siyasetçilerimizden, iş adamlarımızdan destekler alacak şekilde listelerinizi hazırlıyoruz Devlet millet işbirliği içerisinde bu Zonguldak ilimizde eğitimde fırsat eşitliği yaratacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
125 adet olan EBA destek noktası hazır ve bunu  200'e çıkarnay hazırlanıyoruz." 

Editör: TE Bilisim