Kdz. Ereğli’nin yaşamında OYAK yönetiminin anlayışından kaynaklanan büyük sorunlar yaşandığını belirten Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Ereğli’yi Türkiye
duydu, OYAK yönetimi duymuyor. Bizi İngiltere’den dahi arıyorlar, desteklerini bildiriyorlar. Verdiğimiz bu mücadele Ereğli halkının geleceği için” dedi.
Posbıyık, ‘Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor’ Platformu tarafından bastırılan bilgilendirme broşürlerinin de binlerce insana dağıtılmaya başlandığını söyledi.
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısının ilk oturumunu AKM Nikah Salonu’nda Belediye Başkanı Halil Posbıyık Başkanlığında gerçekleştirdi.
Gündemdeki maddelerin bir bölümü görüşülerek karara bağlandı, bazı maddeler ise komisyonlara havale edildi. Meclis toplantısının ardından değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz. Ereğli’nin yaşamında, OYAK yönetiminin anlayışından kaynaklanan büyük sorunlar yaşandığını söyledi. Ereğli halkının geleceği için büyük bir mücadeleye girdiklerini anlatan Başkan Posbıyık, OYAK yönetimine tepki gösterdiği konuşmasında özetle şunları söyledi.

 

“EREĞLİ GELECEĞİNE SAHİP ÇIKIYOR PLATFORMU BİLGİLENDİRMELERE BAŞLADI”
“Kdz. Ereğli'nin Geleceği Platformu çok güzel bir hazırlık yapmış. OYAK ile ilgili kitapçık hazırlamış, bizlere de gönderdiler. Halkımızın bilgilendirilmesi için bütün köyler başta olmak üzere, her tarafa dağıtılacak. OYAK ile Ereğli arasında ne oluyor? Onun için ilk defa halkımızın aydınlanması lazım. Bunun için güzel bir çalışma olmuş. İlerleyen zamanda Ereğli’nin tüm Sivil Toplum Örgütleri, müzik derneğinden kuaför derneğine kadar tüm STK’lar, büyük bir salonda bir araya gelip tekrar bilgilendirme yapacağız. Bu çalışmalarımız kademe kademe gidecek.

 

EREĞLİ’NİN SORUNU ERDEMİR İLE DEĞİL OYAK YÖNETİMİ İLE-
Özellikle her konuşmamda söylüyorum, Erdemir bizim için çok önemli. Ereğli’ye hayat vermiştir, sadece bizim değil Türkiye’nin göz bebeğidir. Onun üretimini artırması, gelişmesi büyümesi için bütün halkımızla birlikte Belediye olarak elimizden gelen gayreti yapmaya hazırız. Ancak, Ereğli’nin sorunu Erdemir’le değil, OYAK yönetiminin anlayışıyla ilgilidir.

Editör: TE Bilisim