Yaklaşık bir haftadır devam eden ve kaynağı bir türlü bulunamayan doğalgaz benzeri kokunun sebebi Bartın Çimento mu? Yaklaşık bir haftadır özellikle Gölbucağı, Asma ve Yalı mevkii civarında şiddetle hissedilen ve doğalgaz kokusunu andıran kokunun sebebi bir türlü bulunamamış yetkililerden de açıklama yapılmamıştı.

 TELEFONLARI KİLİTLENDİ

 Gelen ihbarların ardı arkası kesilmeyince Akmercan Doğalgaz firması kokunun kaynağını bulmak için gece gündüz çalışmış herhangi bir kaçak yada gaz sızıntısına rastlanmamıştı.

 BİLİNMEYEN KOKU ŞEHRİ SARDI

 Gaz benzeri koku karşısında Bartın Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü herhangi bir açıklama yapmazken müdürlüğün resmi internet sitesinde 13 Nisan 2018 tarihli duyuru dikkat çekti

 CİHAZ BOZULDU

 Duyuruda "İlimizde Tuna Mahallesi Meteoroloji Müdürlüğü bahçesinde kurulu bulunan Hava Kalitesi Ölçüm istasyonundan, 12/04/2018 Perşembe günü Saat:17.00'den itibaren veri alınamaması üzerine 13/04/2018 tarihinde yetkili servis tarafından yerinde yapılan incelemede istasyonda yer alan ve veri iletimini sağlayan modem cihazının arızalı olduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle istasyondan merkeze veri iletilemediğinden havaizleme.gov.tr internet adresinden yeni modem takılana kadar veri alınamayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur". Denildi.

 TESADÜF MÜ? PLANLI MI?

 Bu duyurunun hemen ardından Gölbucağı, Asma ve Yalı mevkiinde şiddetle hissedilen gaz kokusu şehirde paniğe neden olmuştu.

 Yaşanan bu olaylar "tesadüfün böylesi" dedirtti. Yaşanan bu olayla birlikte Bartın Çevre Şehircilik müdürlüğünün "cihaz bozuldu" açıklaması akıllarda ciddi soru işaretleri oluşturdu.

 İddialara göre şehri saran ve ne olduğu bilinmeyen gaz kokusunun sebebinin Bartın Çimento fabrikasında kullanılan kimyasal maddelerden kaynaklandığı şeklinde

Editör: TE Bilisim