Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından pazaryerinde sürdürülen yerinde rehabilitasyon çalışmaları kapsamında 3. etap çalışmaları başlıyor. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, pazaryeri esnafıyla toplantı yaparak çalışmalarla ilgili istişarede bulundu.

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından pazaryerinde sürdürülen yerinde rehabilitasyon çalışmaları kapsamında 3.etap çalışmalarına başlanıyor.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, pazaryeri esnafıyla belediyede bir araya gelerek pazaryeri dükkanlarının rehabilitasyonunu içine alan 3.etap çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu. Uysal, dükkanların mevcut durumu ve görüntülerini esnafla paylaşarak görüşlerini aldı.

"KİMSEYİ YERİNDEN ETMEDİK"

Başkan Uysal, yaptığı konuşmada, "Göreve geldiğimizde bir mahkeme kararıyla karşılaştık. Biz esnafımızı düşünerek kimseyi yerinden etmedik, kimseyi rahatsız etmeden en zor iş olan yerinde rehabilitasyon çalışmalarına başladık. 1.etap çalışmalarının ardından 2. etap çalışmaları kapsamında köylü pazarı, meyve-sebze satış yerlerini yeniledik. Artık son aşamada, beton zemini döküldükten sonra bu çalışmamızda bitecek. Şimdi pazaryerindeki dükkanlarımızı da içine alan 3. etap çalışmalara başlıyoruz. Bu çalışmamızda dükkanların çatı değişimi, çekmelerin düzeltilmesi, tek tip tente ve zemin değişimi olmak üzere yapacağımız çalışmaları hep birlikte el ele gerçekleştireceğiz. Hep şunu söyledik, amacımız esnafımızı mağdur etmeden Kdz.Ereğli'ye yakışan bir pazaryeri oluşturmak. Cumartesi ve Pazar günleri dahil, 7 gün boyunca geç saatlere kadar cıvıl cıvıl, insanların gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapabileceği, yaşayan, canlı bir mekan oluşturmak. Çalışmalarımızın başından itibaren gösterdiğiniz sabır için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago, Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, Pazarcılar Odası Başkanı Fehmi Taşkın ile Manavlar ve Bakkallar Odası Başkanı Aydın Uğuz'un da katıldığı toplantıda, pazar yeri esnafı istek ve taleplerini Başkan Uysal'a ilettiler.

Pazar yerinde 1.etap yerinde rehabilitasyon çalışmaları kapsamında yeni WC, bay ve bayan mescitleri, bebek emzirme ve alt değiştirme odalarının yapılarak hizmete girmesi ile Şehit Rıdvan Caddesi üzerinde bulunan dükkânlardaki çıkmaların yıkımı, bu kapsamdaki yaya yolu ve trafik düzenlemesi çalışmaları gerçekleştirildi.

2.etap rehabilitasyon çalışmaları kapsamında ise köylü pazarı ve meyve - sebze satış yerleri yenilendi.

3.etap rehabilitasyon çalışmaları kapsamında ise mevcut dükkanların çatı değişimi, çıkmaların çekilmesi, tek tip tente ve zemin değişimi ile ışıklandırma çalışmaları yapılarak pazar yeri modern bir görünüme kavuşturulacak.

 

Editör: TE Bilisim