Projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Sahil kıyı düzenlemesi için esnafa boşaltması için tebligat yapılacak. Bayramdan sonra kızlar plajında engelsiz yaşam merkezi çalışmalarına başlanacak. Zonguldak'ta niyetimiz çok katlı tek bir pazaryeri yapmak" dedi. 
Zonguldak Belediye Başkanı Dr.Ömer Selim Alan, Zonguldak'ta Sahil kıyı düzenleme çalışmalarına start verileceğini söyledi. Başkan Selim Alan sahil kıyı düzenlemesi ihalesini kazanan firma yetkililerinin Zonguldak'a geldiğini ve sahilde inceleme yaptıklarını belirterek, "Biliyorsunuz sahil kıyı düzenlemesi alan firmamız geldi yetkilileriyle görüştük arkadaşlarımız gerekli incelemeyi yaptılar yer teslimi yapıldı. Bizde Cuma günü ya da Pazar günü orada da ticaret yapan 13 tane esnafımızı çağıracağız tebligatlarını yapacağız boşaltılmasını isteyeceğiz bir an önce başlamak istiyoruz. diye" konuştu. 
 Başkan Selim Alan yaptığı açıklamada, Ayrıca kızlar plajında engelsiz yaşam merkezini ihalesini yapıldığını ve bayramdan sonra çalışmalara başlanacağı müjdesini verdi.
 PAZAR GÜNÜ TİCARET YAPAN 13 TANE ESNAFIMIZI ÇAĞIRACAĞIZ TEBLİGATLARINI YAPACAĞIZ BOŞALTILMASINI İSTEYECEĞİZ
 Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, sahil kıyı düzenlemesi çalışmaları ile ilgili olarak hafta sonunda esnafa tebligat yaparak boşaltmasını isteyeceklerini ifade ederek şunları söyledi: "İster istemez tabii ki günlerimizin çoğunluğunu corona virüs. 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ın bazında kısıtlamalar kapsamında gündemde olması vaka saygılarımızı can kayıplarımızın fazla olması mesaimiz yoğunluğunu daha da arttırdı. Ama biz bunun yanında tabii arkadaşlarımızla beraber seçim sürecinde ve sonrasında söz verdiğimiz öngördüğümüz projelerinde alt yapısının hepsini hazırlamış olduk" dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, kentte satışı yapılan yiyecek, giyecek ve tuhafiye pazarlarının hepsini bir pazaryeri yapmak istediklerini açıkladı. 3 katlı olacak pazaryerinin en altının otopark olarak kullanacaklarını ifade eden Başkan Alan “Böylece otopark sorunumuzu da çözmüş olacağız” dedi.
Başkan Alan, yeni pazaryeri ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Bizim hedefimiz Zonguldak’ta topyekün; hem tuhafiye pazarı olarak adlandırdığımız, hem çatısını yıktığımız Pazar alanı hem sosyete pazarı diye tabir ettiğimiz alan hem köprü üstünde seyyar arkadaşlarımızı geçici olarak yerleştirdiğimiz yer, Ankara Köprüsü’nün yanında bulunan pazaryerini hepsini bir yere toplamaktır. Mevcut alanımıza; kalbimizden geçen ve yakışanı da bu; tek tip bir pazaryeri yapabilmektir. Altı otopark, üstü yaş sebze, onun üstü tuhafiye pazarı olarak 3 katlı bir yapıyı yapabilir miyiz, bunun telaşesi ve çalışması içindeyiz. İnşallah bunun altından kalkacağız, birkaç adım attık. Corona Virüs musibetinden sonra, bu musibetten kolaylıkla kurtulabilirsek niyetimiz Zonguldak’ın tek bir pazarı olsun istiyoruz. Her daim açalım, vatandaşımız rahat rahat gidip en sağlıklı ortamda aracını park etsin, alışverişini yapsın istiyoruz. Pazar olmadığı günlerde de otopark olarak Zonguldak’ımıza hizmet etsin istiyoruz. Hem böylece otopark sorunumuzu da çözmüş olacağız" dedi.

Editör: TE Bilisim