Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, kredi kartlarında biriken para puanları ile ilgili tüketicileri uyardı.

Maden "Bankalar tarafından kredi kartlarına ve bazı mağazalar tarafından mağaza üye kartlarına, alışveriş sonrası puan yüklenmekte, bu puanlar alışverişlerde kullanılabilmektedir. Tüketicilerimizin birçoğu alış verişlerde puanlarını kullanmayıp biriktirmeyi tercih etmekteler. Ancak yılsonlarında, bazı bankalar ve mağazalar, kartlara yüklenen para puanları silmekte, bazıları ise yeni yıla devretmektedir. Bu yüzden tüketicilerimize bu puanlarını yapacakları alış verişlerde kullanmalarını hatırlatmak istiyoruz.
Kredi kartı hizmeti sunan bütün bankaların kendi kartlarını cazip kılmak ve kendi kartlarının daha çok kullanımını sağlamak amacıyla "para puan" kampanyaları ve promosyonları yapmaktadırlar. Maalesef bu yüklenen para puanlarını bazı bankalar yılsonunda silmekteler. Kontrol Edilmeli
Tüketicilerimizin mağduriyete uğramaması için Kredi kartlarında biriken puanlarını ve mağazaların alışveriş kartlarının kontrol etmesini isteyen Maden, şu uyarılarda bulundu:
"Tüketicilerimiz öncelikle banka kredi kartlarında ve mağaza üyelik kartlarında birikmiş para puanları kontrol etmeliler. Hizmeti sunan banka ya da mağaza ile görüşerek, para puanlarının yılsonunda silinip, silinmeyeceğini öğrenebilirler. Silinecek puanlarını Tüketicilerimiz, ihtiyaçlarına uygun alışverişlerde kullanmalıdırlar."

"Tüketiciler Bilgilendirilmeli"

"Tüketicilerin yaptığı alışverişlere bağlı olarak kazandıkları bu hakkın yılsonunda silinecekse eğer ilgili banka ve mağazaların tüketiciyi bilgilendirmesi hatırlatmada bulunması yararlı olacaktır. Böylece hem tüketiciler mağdur olmayacak hem de firmalarımızın müşteri memnuniyeti artacaktır. Bu minvalde kartlarda birikmiş puanların, yılsonlarında silinmemesi gerektiğini düşünüyorum."şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim