Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın ÖZSÜT ihalesini ikinci kez iptal etmesiyle ilgili gazeteci, Elmas Tv haber Müdürü Seyfi Boyraz, “ÖZSÜT’ün işletmesinin size peşkeş çekileceği iddia ediliyor. Bu konudaki görüşleriniz nedir” diye sordu.

Milletvekili Hamdi Uçar, “Memlekette yasalar var. İlgili kurumlar var. Bu yeri kimse kimseye peşkeş çekemez” dedi.

Bilindiği gibi, 30 Kasım 2020 tarihinde saat 15.00’de yapılacak ÖZSÜT kiralama ihalesine Milletvekili Hamdi Uçar’ın dışında bir vatandaşın da ihaleye yönelik şartname almasının ardından ihale “Covit 19 pandemi sürecinde olduğu için ihalenin iptaline” kararı verilmişti. Ancak ihale tarihinden yani 26 Kasım 2020 tarihinde ihalenin encümen tarafından iptal edildiği söylenmesine rağmen 27 Kasım 2020 tarihinde ihaleye girmek isteyen bir başka vatandaşa da ihale şarnamesi verilmiş, 30 Kasım 2020’de teminat yatırılmasına izin verilmişti.

Diğer taraftan Hamdi Uçar’ın işlettiği Özsüt işletmesi Ağustos ayında ilk kiralama ihalesine çıkmış, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş tarafından % 60 oranında indirim yapılmış ancak kamuoyundan gelen tepkiler üzerine de iptal edilmişti.

Editör: TE Bilisim