Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar'ın işlettiği ÖZSÜT ihalesinin iptal gerekçesini, 26 Kasım 2020 ve 202 sayılı encümen kararına bağlarken, ihaleye katılan kişi ve firmalara 27 Kasım 2020 tarihinde yani sözkonusu encümen kararından 1 gün sonra şartname satması akıllarda soru işaretlerinin belirmesine neden oldu.

8 BİN LİRA KİRA İNDİRİMİ YAPMIŞTI
Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar'ın işletmecisi olduğu ÖZSÜT ile Kozlu Belediyes, arasında 2023 yılına kadar sözleşme bulunmasına rağmen sözleşme fesih edilmiş ve tesis Milletvekili Hamdi Uçar'a yaklaşık aylık 8 bin lira kira indirimi yapılarak yeniden ihale edilmişti. Sözkonusu indirmli ihalenin ulusal ve yerel basında geniş bir şekilde yer bulmasının ardından, gelen tepkiler üzerine Kozlu Belediyesi ihaleyi iptal etmek zorunda kalmıştı.

26 KASIM'DA İPTAL EDİLEN İHALE İÇİN
30 KASIM'DA TEMİNAT ALDILAR

30 Kasım 2020 tarihinde yapılacak olan Kozlu'daki ÖZSÜT'ün bulunduğu tesisin ihalesinin, Kozlu Belediye encümeni kararı ile 26 Kasım 2020 tarihinde korona salgını nedeniyle iptal edilirken, ihaleye katılan şahıs, ihale şartnamesini 27 Kasım 2020 tarihinde aldığını, 30 Kasım 2020 tarihinde de Kozlu Belediyesi hesabına 13 bin 500 lira teminat yatırdığını söyledi.

KOZLU BELEDİYE BAŞKANI
ALİ BEKTAŞ'A SORUYORUZ!

Sayın Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, kendi imzanızın bulunduğu resmi yazıda ÖZSÜT ihalesinin salgın nedni ile 26 Kasım 2020 tarihinde iptal edildiğini söylüyorsunuz. Şimde size soruyoruz;
1- 26 Kasım 2020 tarihinde 202 sayılı encümen kararı  ile iptal edilen ihalenin şartnamesini 27 Kasım 2020 tarihinde ihaleye katılan vatandaşa 150 lira karşılığında sattınız mı?
2- 26 Kasım 2020 tarihinde 202 sayılı encümen kararı  ile iptal edilen ihale için aynı katılımcıdan 30 Kasım 2020 tarihinde Ziraat Bankası Kozlu Şubesi aracılığı ile 13 bin 500 lira teminat bedeli aldınız mı?
3- Eğer sözkonusu ihale 26 Kasım 2020 tarihinde iptal edildi ise neden aynı gün şartname satışını durdurmadınız?
4- İhale iptal edildikten 4 gün sonra ihaleye katılmak için başvuran şahıstan neden 13 bin 500 lira teminat bedeli aldınız?

MİLLETVEKİLİ HAMDİ UÇAR'A PEŞKEŞ ÇEKİLMEK İSTENİYOR
Kozlu Belediyesi'nin ÖZSÜT'ün bulunduğu tesis ihalesini üst üste ikinci kez iptal etmesi, Kozlu Belediye Başkanı hakkında ortaya atılan, 'ÖZSÜT'ün bulunduğu tesisi Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar'a daha uygun koşullarda peşkeş çekmek istiyor' iddiasını güçlendiriyor.

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ 1 GÜN ÖNCE AÇIKLAMIŞTI
Kozlu Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Celal Murat Birinci, 29 Kasım 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, ihaleye Milletvekili Hamdi Uçar dışında katılımcı olması halinde, Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın ihaleyi iptal edeceğini ileri sürmüş ve şunları söylemişti; "30 Kasım 2020 tarihi saat üçte Karaelmas sokak adresinde bulunan işyerine ait olan ihaleyi iptal etmeden gerekli şartları oluşturan kişi veya kişilerin veyahut tüzel kişilerin açık ihaleyi katılım hakkını şartnamesindeki teminatını yatırdığı için ihaleyi iptal etmeden yapacakmısın göreceğim. Seni yandaşlarına yönelik menfaat ve çıkarlarının uğrunda görev yapan haddini bilmez. Hodri meydan, cesaretin varsa ihaleyi yap. Bakalım kime niyet kime kısmet olacak bay Ali. Sana Kozlu'yu peşkeş çektirmeyeceğim."


 

Editör: TE Bilisim