Ereğli'de faaliyet gösteren Cumhuriyet Ortaokulu 2017 yılı Erasmus + Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Hareketliliği (KA101) faaliyetleri kapsamında "ortaokul düzeyinde öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler ve üstün yetenekli zekalı öğrencilere yönelik bütünsel yaklaşım projesi kabul edildi. 


Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu'nun 3 yıldır üzerinde çalıştığı "ortaokul düzeyinde öğrenme güçlüğü çeken ve üstün yetenekli öğrencilerin eğitimi projesi" ulusal ajans tarafından kabul edildi. Buna göre okulda görev yapan çeşitli branşlarda ki 10 öğretmen Kasım ayında İspanya'ya, Mayıs ayında da yine 10 öğretmen Finlandiya'ya giderek bu konuda çalışma yapan kurumları ziyaret edecek.

Öğretmenler kendi okullarında yapılan programla orada yapılan programları yerinde göreceği ve eğitimde bu alanda mükemmeli yakalama çabası içerisinde olacakları ifade edildi. Kdz. Ereğli ilçesinde bir çok alanda başarı gösteren Cumhuriyet Ortaokulu'nun tek eksik yanı ise Avrupa birliği projelerinin olmamasıydı. Projenin kabul olması ile birlikte Cumhuriyet Ortaokulu'nda bu aşamada gerçekleşmiş olacak. "Her birey özeldir ve bu şekilde eğitilmelidir" bilinciyle hareket eden Cumhuriyet Ortaokulu, eğitimde kalitenin artmasını hedefliyor. Bu yıl personel hareketliliğinde ülke genelinde 113, Zonguldak ilinde ise sadece Cumhuriyet Ortaokulu'nun projesi kabul gördü.


Ülke genelinde 2017 yılı Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği (KA101) Faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlanarak, Ulusal Ajans'a sunulan 3 bin 500 proje teklifinden uygunluk kriterlerini taşıyanlar içerik değerlendirmesine alındı. Her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirilen projelerden mevcut bütçe imkanları çerçevesinde, 113 proje teklifi (Ek-1) hibe desteği almaya hak kazandı. Cumhuriyet Ortaokulu'da ortaokul düzeyinde öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler ve üstün yetenekli zekâlı öğrencilere yönelik bütünsel yaklaşım projesi ile kabul gördü.

Editör: TE Bilisim