Zonguldaklı şair ve yazarlar, kelebek ömürlü şairlerimiz, edebiyatın duayenleri. Ulusal çapta tanınmış, eserleri yayımlanmış yazarlarımız. 
Eserlerini yaşatmak ve turizm kültürümüze kazandırmak için her zaman hatırlanmalı ve hatırlatılmalı. Şehrimize ziyarete gelen misafirlere tanıtılmalı. Kent kültürünü yaşatma adına, onların özeli olan kayalıkta ölümsüzleştirilip hatıraları, hatıra fotoğraflarına konu olmalı…
Ufka bakarak oturdukları kayalık yere heykelleri dikilip onurlandırılmalı…
Genç yaşta ölen şairlerimiz Muzaffer Tayyip Uslu, Rüştü Onur ve arkadaşları Kemal Uluser…
Zonguldaklı şair Muzaffer Tayyip Uslu, EKİ İş Mükellefiyeti Dairesi Müdürlüğü binasında bir dönem çalıştı (İşçi Müdürlüğü). 
Muzaffer Tayyip Uslu, arkadaşı şair Rüştü Onur’la birlikte zaman zaman işyeri yanındaki kayalıkta oturup Balkaya’nın ötesine gidecek posta vapurlarını seyrederler berisine gelen vapurların da yolunu gözlerlerdi. 
Yazdıkları müsveddeleri İstanbul’a taşıyan posta vapurunun, Balkaya burnundan kayboluşunu, geri dönüşünde birden bire çıkışının seyretme heyecanını, müsveddelerin dergilerde basılmış halini bekleme heyecanını burada yaşadılar. 
Balkaya’nın berisi onların ve yolculukların umudu ve mutluluğuydu…
İşçi Müdürlüğü binası yıkıldı ve bulunduğu yer anasız, babasız çocuklar gibi öksüz kaldı.
Gelin…Vapurların heyecanla yolunu gözleyen şairlerimizin oturup bekledikleri bu kayalığa, artık Zonguldak’ın kutsalı sayılan bu noktaya, onları yad edecek heykelini dikelim.

Umutla bekliyoruz...

Yüksel Yıldırım
Zonguldak Nostalji

Editör: TE Bilisim