Özel bir televizyon kanalında (Elmas Televizyon'unda), Zonguldak için her fırsatta kafa yoran önemli bir akademisyenin Fevkani Köprüsü hakkında söylediği sözler takipçilerini üzdü…

Özellikle böyle hassas bir konuda, konuya duyarlılığı ile bilinen bir ağızdan bu sözleri duymak, geçmişin izlerini yaşatanları ve bunu “nostalji” kelimesiyle paylaşanları yaraladı.

Bu talihsiz uzun röportajın kısa bir kesitini sunuyoruz…
.............
Soru: Fevkani köprüsünün kaldırılmasından yanasınız. Peki, Fevkani köprüsünün bir misyonu, tarihi değeri var bu konuda ne söylersiniz.

Cevap: Bu görüşler benim görüşüm değil. Mühendis olan bizleriz, ben bu konuyla ilgili mimar mühendis arkadaşlarla konuştum. Tartışmaların çektiği konu benim fikirlerim değil. Ben şahsen Zonguldak’ta bir çok yerin korunmasına katkı sağlamış insanım. Mesela lavuar alanındaki yapıların tarihi özelliği vardı müze ve konferans salonu olarak kullanılabilirdi. Yıkılmasına karşıydım bu konuda mücadele ettim. Ancak Fevkani Köprüsü için ilgili mühendis arkadaşlarla görüştüm. Köprünün ne mimari özelliği vardır nede mühendislikte bir tarihi özelliği vardır. Bir endüstriyel miras olarak değerlendirilmesi kesinlikle söz konusu değildir. "Bu sadece bir takım nostaljik insanların konu hakkında fikir sahibi olmadan ileri sürdükleri düşünceler."
……………
Zonguldak Nostalji

Editör: TE Bilisim