Yaklaşık 4 yıl önce Atatürk Kültür Merkezi'nde bulunan Gazi İlköğretim Okulu dayanıklı olmadığı için yıkılarak yenisi yapımına başlanmıştı. İnşaatın tamamlanmasının ardından Mithatpaşa Okulu'nda okumak zorunda kalan öğrencilerin velileri, yeni okula sadece ilkokul ortaokul ve lise aynı okulda devam edeceğinin söylemesinden dolayı tepki gösterdi.
OKULUMUZU GERİ İSTİYORUZ
Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Sümer ve çok sayıda öğrenci velisi öğrencilerle birlikte ilk olarak Mithatpaşa Okulu'nun önünde eylem yaptılar.
Okul Aile Birliği Başkanı yaptığı açıklamada : ''Biz okulumuzu istiyoruz ,çocuklarımız sınavlara hazırlanacak ve ilkokul öğrencisinin laboratuvara ihtiyacı yok.Okul bizim.Biz yeni okuldan eğitim-öğretime devam etmek istiyoruz. Biz yıllardır bu anı bekliyorduk.Eski okulumuza geçmeyi bekliyorduk. Ama hayal kırıklığı içerisindeyiz." ifadesini kullandı. 
VELİLER İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR VEKİLİ AKGÜL İLE TARTIŞTILAR
Veliler ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde bulunan Gazi İlköğretim Okulu gittiler. Bu esnada  İl Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Akgül arasında tartışma yaşandı. Veliler kendilerine yalan söylendiğini okuluna geri dönmek istediklerini ifade ettiler. Akgül'de bu konuyla ilgili konuşmaları olmadığını belirtti. Ardından Harun Akgül okuldan ayrıldı.
VELİLER GAZİPAŞA'DA YOLDAN YÜRÜDÜLER
Yaşanan tartışmalarda ardından okuldan ayrıldıktan sonra Gazipaşa caddesinde  yolun ortasından yürüyerek okulumuz istiyoruz diyerek yürüdüler. Velilerin yoldan yürüme sebebiyle trafik bir süre aksamak zorunda kaldı. Veliler daha sonra Valilik önüne gelerek İstiklal Marşı'nı okuyarak ve yetkililere seslendiler.
VALİ BEKTAŞ VELİLER VE ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ
Ardından Vali Bektaş toplantı odasında öğrenci velileri ile bir araya geldi. Vali Bektaş öğrenci velileri ve öğrenciler ile görüşerek sorunlarını dinledi.

Editör: TE Bilisim