Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) bu yıldan itibaren kentin kültürel ve eğitsel gelişimine hizmet eden kişilere ödül vereceğini duyurdu. ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kalafat konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Yönetim Kurulumuz bu yıldan itibaren eğitim ve kültür alanında yaptığı çalışmalara kentin gelişimine hizmet eden kişi ya da kurumlara ödül verilmesi kararı aldı. Birkaç toplantıda yaptığımız değerlendirme sonucunda, bu yıl ki ödüllerin, eğitim alanında İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan'a, kültür alanındaysa Salim Çalık'a verilmesini kararlaştırdık. Bu ödül, alanlarında yaptığı çalışmalarla çoktan kazandıkları bir hakkın teslimi olduğu kadar, OHAL kararnameleriyle haksız yere görevlerinden uzaklaştırılan arkadaşlarımızla gösterdiğimiz dayanışmanın da ifadesidir" dedi.

Arkadaşlarımıza sahip çıkıyoruz

Kalafat açıklamasını, "Eğitim alanında ödüle layık bulunan Sayın İsmet Akyol yüksek sorumluluk düzeyine sahip bir eğitimci olarak yerine getirdiği başarılı görevlerin yanı sıra, gerek sendikal faaliyetleri ve gerekse görevde bulunduğu Çaycuma yöresi kültürü üzerine yaptığı çalışmalarla örnek bir eğitimci profili sergiliyor. Eğitimci ve sendikacı olarak yine aynı profili sergileyen Sayın Gökhan Taner Günsan, toplumsal duyarlılığını en üstlere taşımış bir şair olarak yazdığı şiirler ve yayımladığı kitapla kentin kültürel gelişimine de önemli katkı sunuyor. Kültür alanında ödüle layık bulduğumuz Sayın Salim Çalık bir maden işçisi olarak içinde yaşadığı toplumsal koşulları, yöre insanın yerin yüzlerce metre altında verdiği emek mücadelesini, bu mücadele sırasında ortaya çıkan büyük acıyı ve taşıdığı umudu yazdığı şiirlerle ölümsüzleştiriyor. Bu çabaları nedeniyle KHK mağduru edilen arkadaşlarımıza ZOKEV olarak sahip çıkıyor, her türlü takdirin üzerinde saydığımız emekleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

Filyos sempozyumu bildiriler kitabı da tanıtılacak

Kalafat açıklamasını, "10 (11?) Ocak günü, saat 19.00'da, Fener semtinde bulunan Maden Mühendisleri Derneği lokalinde yapacağımız törenle arkadaşlarımıza ödüllerini sunacağız. Aynı zamanda geçtiğimiz mayıs ayında yaptığımız ‘Ekonomik ve Ekolojik Sürdürülebilirlik Açısından Filyos Vadisi Sempozyumu'nun yayımladığımız ‘Bildiriler Kitabı'nın tanıtımını da yapacağımız törene tüm ZOKEV üyeleri ile dostlarımızı davet ediyor, ödül kazanan arkadaşlarımızı kutluyorum" diyerek tamamladı.

Editör: TE Bilisim