Zonguldak'ta geçtiğimiz yıl açılan Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Merkezi'nin personel azlığından tam kapasite hizmet veremez duruma geldiği iddia edildi. Başvuru sayısının beklenenin üzerinde olmasının yoğunluğu katladığı öğrenildi.

Obezite Polikliniği, Diyabet Polikliniği, Aile Hekimliği Polikliniği, Göz Hastalıkları Polikliniği, Diyabet Hemşireliği Birimi, Kan-Numune Alma ve EKG Çekim Birimi, Röntgen Çekim Birimi ve Beslenme Poliklinikleri bulunan Obezite ve Diyabet Merkezine gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Aynı bölüm bünyesinde hizmet veren ölçüm ve müdahale odası, kan alma, örnek alma ve EKG bölümünde sıra beklediklerini belirten vatandaşlar tekrar tekrar sıraya girmek zorunda kaldıklarını iddia etti.

Vatandaşlar; "Aynı odanın önünde önce kan vermek için sıraya giriyoruz sonra EKG için sıraya giriyoruz. Ölçüm için bir daha sıraya giriyoruz ve bunların hepsini aynı hemşire yapıyor. Sadece tahlillerimizi yaptırmamız bazen mesai bitimine kadar sürüyor. Uzun süre beklemekten ve sadece tahliller için koskoca bir günümüzü harcıyoruz bazen ertesi güne bile sarkıyor" diyerek çözüm bulunmasını istediler.

Diğer yandan, yoğunluğun başvurunun beklenenin üzerinde olması nedeniyle  sabah 09:00- 11:00 arasında yaşandığı belirtildi...

Editör: TE Bilisim