Çaycuma belediyesi, Sağlık Bakanlığı'nın bisiklet yolu yapan belediyelere hibe ettiği bisikletlerden 43'ünü emniyet personeline teslim etti.

Sağlık Bakanlığı, bisiklet yolu yapan Çaycuma Belediyesi'ne 317 bisiklet hibe etti. Belediye önünde düzenlenen törende, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memurlarının 43'üne bu bisikletlerden verildi. Çaycuma Belediye Başkan CHP'li Bülent Kantarcı, ilçede uluslararası standartlara uygun 11 kilometreyi geçen bisiklet yolu yaptıklarını söyledi. İlçede, bisiklet yolu girmeyen mahalle ve yol kalmayacağını ifade eden Kantarcı, şöyle dedi:

"Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçtiğimiz yıllarda sağlıklı yaşama destek olmak için, 'Obezite ile Mücadele Eylem Planı' içinde, ‘1 metre bisiklet yolu yapan her belediyeye 1 bisiklet' verileceğini açıkladı. Bu kapsamda belediyemize gelen 317 bisikletin peyderpey dağıtımını yapıyoruz. Gelen sayı kısıtlı olduğu için de çeşitli kriterler koyarak dağıtıyoruz. Şu anda her türlü standarda uygun olarak yaptığımız bisiklet yolu uzunluğu 11 kilometreyi geçmiş bulunuyor. Bu, Çaycuma Belediyesi'nin bakanlıktan asgari 11 bin bisiklet alacağı olduğu anlamına geliyor. Biz bu tempoda çalışmalarımızı sürdürür, bakanlık da sözünü tutarsa, çok kısa zaman içinde her Çaycumalı bir bisiklet sahibi olabilir. Bugün bisikletlerini teslim alan emniyet mensubu arkadaşlarımın bisikletlerini iyi günlerde kullanmalarını diliyorum. Onlardan otomobil yerine mümkün mertebe bisiklet kullanarak halkımıza örnek olmalarını rica ediyorum."

Başkan Kantarcı'ya teşekkür eden polisler, ardından bisikletlerine binerek belediyeden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim