Kentte uzun yıllar taksicilik yapan evli ve 3 çocuk babası Mehmet Zaman, 2004 yılında 15 yıllık azalık görevinin ardından girdiği seçimlerde dayısı Ali Uzun'un yerine muhtar oldu. 15 yıldır Çaydamar Mahalle Muhtarlığı görevini sürdüren Mehmet Zaman, mahallesindeki kına ve düğünlerde de orkestrasıyla sahne alıyor. 43 yıldır müzisyenlik yapan Zaman, maddi durumu iyi olmayan birçok ailenin düğününde ücretsiz sahne aldığını anlatarak, şöyle dedi:

"Mahallemizin gençlerinin düğünlerini yapıyoruz. Burada beni herkes tanıyor. Taksi ve kahve de işlettim. Burada gençlerimizin mutluluklarına katkı sağlıyoruz. Düğünlerini yaptığımız kişilerin artık çocuklarının düğünlerini yapmaya başladık. 43 yıldır severek, yapıyorum mesleğimi. Halkımızla belediye arasında köprü olmaya çalışıyoruz. Ayrıca maddi durumu olmayan ailelere yardımlar yapıyoruz. 4 dönem bir mahallede muhtarlık yapmak kolay değil. Ben mahallemdeki insanlar için elimden geleni yapmaya çalışıyorum."

DURUMU OLMAYAN AİLELER İÇİN KIYAFET TOPLUYOR

Mehmet Zaman ayrıca mahallesinde maddi durumu yetersiz olan aileler için kıyafet topluyor. Bayramda birçok ailenin kıyafetlerini ücretsiz teslim eden Zaman, "Vatandaşla omuz omuza çalışarak, giyilmeyen eşyaları alıyorum. Bunları ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırmaya çalışıyorum. Sadece mahallemde dağıtmıyorum, Türkiye'nin birçok yerine gönderiyorum. Kıyafetleri paketler halinde kimseyi rencide etmeden evine getirip, aileler çocuklarına giydiriyor. Mağazalardan da alıyoruz. Esnaf veriyor biz de çocuklarımıza ulaştırıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim