Elmas TV'de günün manşetleri programında Atilla Öksüz' ün sorularını yanıtlayan MHP il başkanı Hamdi Ayan gündeme damga vuracak çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı ve Muslu beldelerinde faaliyet gösteren Eren Holding'e bağlı Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş' de 13 işçinin iş akdinin tek taraflı fesh edilmesi sonucunda, eleştirilere maruz kalan Hamdi Ayan; kendisine yöneltilen eleştirilere açıklık getirdi.
MHP İl başkanı Hamdi Ayan; geçmişte sorun yaşayan işçi arkadaşlarımız bizzat bizimle iletişime geçerek sorunlarını tarafımıza ilettiler.Eren Enerji bünyesinde çalışan bir çok personelin işten çıkartılacağını ve bununla ilgilide bir listenin hazırlandığını ifade ettiler. Bizde şirket yönetimine dedik ki; o listeyi cebinize koyun lütfen. Biz artık elinde bavulları ile şehri terk eden gözü yaşlı bir vatandaşımızı daha görmek istemiyoruz. Sorunları uzlaşı içerisinde çözelim. Bizde sorunun çözümüne katkıda bulunalım. Bu duygu ve düşünceler içerisinde herkesin topa girmekten çekindiği bir dönemde taşın altına elimizi değil, gövdemizi koyduk. Başarılı da olduğumuz kanaatindeyim.
Son yaşanan süreçle ilgili ise işten çıkartılan işçi kardeşlerimiz bizden her hangi bir talepte bulunmadılar. Konunun mağdurları veya muhatapları tarafından bize herhangi bir talep gelmedi. Onlardan bir talep gelmedi diye sessiz mi kalacağız? Kesinlikle Hayır..
Benim önceliğim Çatalağzı, Muslu, Gelik, Kilimli ve bölge halkıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim tarafımız halkımızın yanıdır. Biz taşın altına yine elimizi koyarız. Elimizi değil, gövdemizi siper ederiz. İşvereni yine ikna ederiz ama öncelikli olarak sorunun gerçek kaynağını bilmemiz gerekiyor. Bize farklı bilgiler gelmekte. Öncelikli olarak bu konular netleşmedir. Şirket yönetimine ortada mağduriyet varsa bu mağduriyeti giderim demesini de gayet iyi biliriz.
Biz çözümden yanayız. İşten atılan arkadaşlar yorumlarında dikkatli davranıp bizleri üzmezlerse çok sevinirim. Biz susmayız, olmamız gereken yer neresi ise biz orada oluruz. İşçi arkadaşlarımız bu olayı siyasi düşünmesinler. Gelsinler önce bizi bilgilendirsinler. Elimizden geleni yapalım. Şu anda ülkenin beka sorunu vardır. İşverenle işçinin, kardeşle kardeşin kavga etme zamanı değildir. Bölge halkı benim canım ciğerim. Ben her zaman yanlarında olurum. Yeter ki konuya vakıf olalım. Bizim susmamız gibi bir durum asla söz konusu olamaz. Ben eylemede gelirim. Hem de 1000 kişi ile gelirim.
İşten çıkartılan işçi kardeşlerimizin bu güne kadar bizimle bir görüşme talebi olmadığı gibi, her cuma günü yaptıkları eylemlerine de asla bizi davet etmemişlerdir. Bize davet göndermeyen ve bizimle hiçbir konuda paylaşımda bulunmayan arkadaşlar bugün bize soruyorlar neden susuyorsunuz diye.Kusura bakmayın ama bu gerçekten çok çelişkili bir durumdur. Kimse bizi olduğumuzdan farklı bir noktada göstermeye çalışmasın lütfen..

Editör: TE Bilisim