AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan'ın da eleştirilerine yanıt veren Güney, kendisine gerekli bilgileri aktarabileceğini söyledi.

‘Detaylı bir şekilde anlatırız!'

Uğur Mumcu Kavşağında yaşanan aksama ile ilgili bilgiler veren CHP İl Başkanı Hakkı Güney: "Zonguldak halkının bu spekülasyonlara fazla kulak asmamasını istiyorum. Çünkü, oranın araştırmasını yaptık ve bunun açıklamasını da Sayın Başkan en kısa zamanda yapacaktır. 60 yıldır yapılmayan bir altyapı projesini, Muharrem Akdemir gerçekleştirmiştir. Bunun ilk önce vicdanların rahat etmesi için taktir edilmesi gerekiyor. Uğur Mumcu Kavşağı'ndan Kardemir Karabük Demir Çelik Fabrikasının ağır tonajlı araçlarının geçmesinden dolayı, dökülen betonda çatlama olabileceğini bizzat mühendislerimiz söyledi. Bunun üzerine bu iş bölümü  4'er ay arayla beton dökme koşulu varmış. Ona göre yapmışlar. Mühendis arkadaştan konunun tamamı öğrendik ve Sayın Başkan ile birlikte açıklama yapacağız. Ondan sonra Mustafa Çağlayan Beye de detaylı bir şekilde anlatırız!

‘Rahatsızlık duymaya başladılar'

AK Parti'li yöneticilerin eleştirilerine yanıt veren Güney: "Milletvekilimiz Deniz Bey KİT Komisyonu Üyesi ve bu konuyu oraya da aktardı. Burada ki detaylara bakıldığında, kura çekiminin şaibeli olduğu ortaya çıktı. Deniz Beyin araştırmasından sonra iktidar partisinin Zonguldak'ta ki yönetim kadrosu ve milletvekili arkadaşlar konudan rahatsızlık duymaya başladılar. Belediyenin bu konu hakkında hiçbir etkisi yok dersek bazı yapılan işlemleri inkar etmiş oluruz. Onun için Zonguldak halkına da doğru anlatılmasını isteriz. Konunu detaylarını hafta sonu milletvekilimizle hazırlayacağız. Deniz Bey çalışıyor ve bu işlere el atmasından dolayı rahatsızlıkta duyuluyor. Yapılanların şov ile ilgisi yok. Biz eksik olan işleri gösteriyoruz. Biz eksikleri söylüyoruz Mustafa Bey de gerçekleri söylesin."

‘Verimli oldu'

Ankara'da gerçekleştirilen toplantıyı değerlendiren Güney: "Bölge toplantımızı gerçekleştirdik. Yerel seçimlere hazırlık anlamında bölgelerimizden gelen tüm partililerle birlikte toplandık, değerlendirme yaptık, verimli oldu. Partimizin 2019 Mart seçimlerinde ki stratejilerini belirledik. Herkes fikirlerini söyleme şansı buldu."

‘Aday adaylıkları 19 Ekim'de sona eriyor'

Başvuru süresi hakkında bilgi veren Güney: "Aday adaylıkları 19 Ekim'de sona eriyor. İl Genel Meclisi, meclis üyesi olmak isteyen arkadaşlarımız için son gün 19 Ekim'dir. İsimler üzerinde çalışmalar yapılıyor. Arkadaşlar dosyalarını teslim edeceklerdir. Onun nezdinde kurumlarda çalışan arkadaşlarımız da dosyaları normal YSK'nın takvimi içinde teslim edeceklerdir. Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sonuçta İl Yönetim Kurulu olarak bizde dosyamızı hazırlayıp Genel Merkeze vereceğiz."

Editör: TE Bilisim