Zonguldak kent merkezinde toplanan yaklaşık 40 kişilik grup, otobüsle Bahçelievler Mahallesi'ndeki Milli Savunma Bakanlığı Zonguldak Askerlik Şubesi Başkanlığı'na geldi. Grup, ellerindeki Türk ve kendi ülkelerine ait bayraklarla, askerlik şubesine girerek gönüllü olarak askere alınmaları için müracaatta bulundu. Gruba eşlik eden Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, müracaatın ardından yaptığı açıklamada 5 ay önce Zonguldak'a gelen mültecilerin gönüllü olarak askere gitmek istediklerini kendilerine ilettiğini söyledi. Zeytin Dalı Harekatı'nın Türkiye'nin bağımsızlık savaşı olduğunu ifade eden Aygün, şöyle dedi:

"Kardeşlerimiz, Afrin'deki savaşa gitmek istediklerini, katılmak istediklerini canı gönülden orada şehit olmak, gazi olmak istediler. Bizde kendileriyle istişare yaparak bütün arkadaşlarımızla beraber iyi niyetlerini kabul ettik. Bugün askerlik şubesine geldik. İnşallah alırlar. Çünkü Suriye'deki savaş Türkiye'nin bağımsızlık savaşıdır. Bunu bilelim. İnsanlar bunu bilmiyor. Etrafımız Amerikasıyla, İsrailiyle, Almanyasıyla, Hollandasıyla çevrilmiş. İşgal güçleri orayı işgal etmişler. Oradan da bütün niyetleri Türkiye'mizi PKK, PYD, akla gelen bütün terör örgütleriyle beraber sınırlarımızdan içeri girmek. Sınırlarımızda terörü devam ettirmek ve Türkiye'yi bölmek, parçalamak. Ama biz Türk milleti olarak buna asla müsaade etmeyeceğiz. Benim yaşım 65. Bende müracaat ettim. İnşallah beni de askere alırlar."

Afganistan vatandaşı Muhammed Kasemiyan gönüllü olarak askere alınmaları için müracaatlarını yaptıklarını belirterek, "Biz Afganlar olarak, Afgan Özbek'i ve Türkleri olarak Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için ve katılmak için buraya bugün toplandık. Sağ olsun büyüklerimiz bize destek verdi. Bizde burada formları doldurarak askere gideceğiz inşallah." dedi.

Editör: TE Bilisim