Kozlu ilçe Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, muhtarlar ile biraraya geldi. Yılmaz, "Kıt bütçe imkanları çerçevesinde gerçekten güzel şeyleri yaptığımızı, muhtarlara verdiğimiz sözleri yerine getirdiğimize inanıyorum. Kendi özeleştirimi yapacak kadar hoşgörülü ve toleranslıyım. Eleştiriye de açığım" diye konuştu. 
Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, ilçedeki bir restoranda 9 mahalle muhtarı ile bir araya geldi. Geçen Ocak ayında muhtarlar ile bir araya geldiklerini Şubat ayında ise hava muhalefeti nedeniyle Mart ayında muhtarlarla bir araya geldiklerini ifade eden Yılmaz, belediyenin ilçedeki çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
Kıt bütçe imkanları çerçevesinde muhtarlara verilen sözleri yerine getirdiklerine inandıklarını ve getirmeye de devam edeceklerini belirten Yılmaz, şöyle dedi: 
"Muhtarlarımıza düzenlemiş olduğumuz birlik beraberlik ve istişare toplantımıza hoşgeldiniz. Hepinize saygılar sunuyorum. En son geçen Ocak ayında bir araya gelmiştik. Şubat ayında hava şartlarından dolayı bir araya gelememiştik. Muhtarlar bizim gözümüzün nuru. Verdiğimiz taahhütleri yerine getirmeye çalıştık. Kıt bütçe imkanları çerçevesinde gerçekten güzel şeyleri yaptığımızı, muhtarlara verdiğimiz sözleri yerine getirdiğimize inanıyorum. Kendi özeleştirimi yapacak kadar hoşgörülü ve toleranslıyım. Eleştiriye de açığım. Alt yapısı olmadan üstünün yapılmaz. Doğalgazın geçeceği bölgede üst yapının tamamlanması talep ediliyor. Şimdi enerji çalışması olacak. Asfaltımız yamalanacak. Güney Mahallesi'nde bunu yaptık. Bütün altyapısını yaptık, yan duvarlarını yaptık. Çok güzel oldu. İnsanımız serzenişte bulunabilir. Sıkıntı çekebilir. Ama bu sıkıntıları bir daha çekmemek adına bu çalışmaların yapılması lazım gelir. Enerji çalışması yapıldı 5.5 milyon liralık. Hatlar yer altına alındı. Çok güzel oldu." 
Kozlu Belediyesi bir yıllık süreçte 623 defa patlayan borulara müdahale edildiğini anlatan Yılmaz, "Bakıyorsunuz bir boruda 7-8 kelepçe takılmış. Bir kelepçenin en düşük maliyeti 150 lira. Su tesisatlarında 600'ün üzerinde çalışma yapmışız. Bütün borularımızı test ettirdik. Çarşı içerisinden kazdık ve müteahhit hemen üzerini kapattık. Ancak iki günlük çalışmada serzenişte bulunuldu. Ama biz bu işi mutlaka yapacağız" diyerek kent merkezi içme suyu isale hattındaki çalışmalarla aynı zamanda arızaların da önlendiğini ifade etti. Yılmaz, yeni içme suyu isale hattı ile ilgili test ve montaj çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti. 
Yılmaz, yeni belediye binasına taşınma çalışmalarının yanı sıra bir süredir gündemde olan makam aracına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Yılmaz, önceki makam aracının sıklıkla arızalanması sebebiyle vergi indiriminden yararlanılarak makam aracı alındığını ifade etti. Yılmaz, belediye meclisinden yetki alarak çalışmalarını sürdürdüğünü de sözlerine ekledi. 
Toplantı soru cevap şeklinde sona erdi. 

Editör: TE Bilisim