Zonguldak eski belediye başkanı Muharrem Akdemir, gündeme ilişkin ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın projeleri ile ilgili ilk kez konuştu.

Baba taşlarının Türkiye’nin en önemli caddelerinde olduğunu söyleyen Akdemir, belediye başkanı Ömer Selim Alan kendi projelerini yapsın elini öpeceğim dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI PROJELERİ YAPSIN ELİNİ ÖPERİM”

Kendi belediye başkanlığı döneminde yapılan baba taşları ve Özgürlük heykelinin Kaldırılması ile ilgili cevap veren eski Belediye başkanı Muharrem Akdemir, “Olumsuz bir şey söylemem benim kişiliğime bir felsefemi yakışmaz. Her belediye başkanının yapmış olduğu bir tasarruf vardır. Ben yaptıklarına saygı duyuyorum. Fakat bunlardan önce Zonguldak’ta yapılacak daha farklı işler var. Kafayı daha farklı şeylere yorsalar iyi olur. Çünkü Zonguldak’ın hükümet tarafından desteklenip büyük paralara mahal olacak konuları var. O projelerin hayata geçirilmesi lazım. Bu projeler hayata geçirilirse Zonguldak kalkıp mutlu olur. Yapabiliyorsa kendisi ben de dahil gider elini öperim. Fakat Zonguldak bu nedenle kaybediyor. Ben icraatına bir şey diyemem kendisinin tasarrufudur. Baba taşları Türkiye’nin en önemli caddelerinde var. Biz baba taşlarını yaparken teknik arkadaşların görüşlerini alarak yaptık. Lauvar alanı, deri ıslahı, çöplük alanı, Kapuz ve orta Kapuz plajının düzenlenmesi ve hayata geçirilip halkın hizmetine sunulmasıdır. Biz çok uğraştık son raddelere geldik. Halk teveccüh etti ben de dahil kendisini kutluyorum” dedi.

“KENDİ KARARLARIDIR”

Zonguldak belediyesi tarafından 26 Haziran’da yapılacak olan 16. Kültür ve Sanat festivalin iptal edilmesi ile ilgili konuşan Akdemir, “Festival konusunda benim yorum yapmam yakışmaz. Bu karar başkanı ve heyetinin kararıdır. Son günlerde bizleri derinden üzen şehitlerimiz var. Festival iptalinin yorumları kendi kararlarıdır” dedi.

“ZAMAN GEÇİYOR KENDİSİNE HATIRLATMAK İSTERİM”

Zonguldak belediye başkanı Ömer Selim Alan’ı başarılı buluyor musunuz? sorusunu yanıtlayan Akdemir, “Her belediye başkanı kendi ve şehri için bir şeyler yapmak ister. Zonguldak için bir şeyler yapmayı beyninde hazırlamıştır. Başarılı bir başarısızlık görecelidir. Bu halkın büyük çoğunluğunun kararıdır. Zaman her şeyin ilacıdır. Bakalım zaman ne gösterecek. Zaman hızlı gidiyor ve ben sekiz yılın nasıl geçtiğini anlamadım. Bunu kendisine hatırlatmak isterim.”

“CHP TEKRAR GELECEKTİR”

Beş yıl sonra tekrar belediye Başkanlığı düşünüyor musunuz ?sorusunu yanıtlayan Akdemir şöyle konuştu; “Cumhuriyet Halk Partisi kendi birlikteliğinin dostluk ve kardeşliğini ön plana çıkardığında partiye karşı halkın sempatisi yükselir. Hiç kimse merak etmesin beş yıl sonra CHP tekrar gelecektir” diye konuştu.

“ELEŞTİRİLERİ SEVGİ İLE KARŞILIYORUM”

Seçimden sonra Zonguldak’ı terk edeceği söylentilerini basit düşünce olarak yorumlayan Akdemir, “Basit düşünceler beni çok yordu. Bunlar çok mantıksızca ve bilinçsizce konuşulan şeylerdir. Neye göre konuştuklarını anlamakta güçlük çekiyorum. Ben Zonguldak’ta doğdum ve yerimide hazırlamışımdır. Ben çocuklarıma da söyledim beni Zonguldak’tan başka hiçbir yere getiremezsiniz. Ben Zonguldak’ı terk etmem ama ölümün de nerede geleceği belli değil. Ben Zonguldak’ın aşıklısıyım. Ben Zonguldak’tayım ve arkadaşlarımın arasındayım. Beni eleştirenleri de sevgiyle karşılıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim