MTA nın ülkemiz için çok değerli olduğunu belirten genel maden iş sendikası Genel Başkanı Hakan yeşil şunları ifade etti.

"Gezimiz üyemiz olan korumumuzun (MTA) üyelerimizi bölgelerde yerinde ziyaret ettik  Nevşehir'de Ürgüp Göreme'de arkadaşlarımızın sondaj sondaj makineleri başında çalıştıkları zor şartlarda hangi işleri yaptığını gördük. Bu anlamda da işçilerimizin hem ziyaret dertlerini dinleme ve çok şükür ortamları görme ve bu anlamda güzel bir ziyaret oldu. Nevşehir'e geçtik arkadaşlarımı ziyaret ettik. Üyelerimizin sıkıntılarını dinledik.  Oradan Malatya'ya geçtik aynı şekilde çalıştığı ortamları ortamlarda arkadaşlarımızı hep tanışmak fırsat oldu. Hepsiyle ve yaptıkları işi şartlarda çalıştıklarını birebir gözlerimizde görmüş olduk. Evet gerçekten arkadaşlarımız zor şartlarda arama sondaj faaliyetlerini yürütüyorlar. Ülkemiz yer altı kaynaklarını Türkiye ekonomisine kazandırmak için yoğun bir çaba içindeler. Bu anlamda yaptıkları çok meşakkatli bir iş ve onları tekrar tebrik ediyorum. Çok zor şartlarda yaptıkları işler gerçekten çok önemli. Arkasından Elazığ, Diyarbakır ve Adana bölgelerimizdeki üyelerimizi ziyaret etme fırsatı bulduk. Tabii çok hızlı bir ziyaretlerde arkadaşlarımızın tamamını bölgelerde, tabii bölgelerde oldukları için gittiğimiz illerde merkezlerde bulma şansınız yok, zorlu arazi koşullarında çalıştıkları yerlerde ziyaret ettik. Arkadaşlarımız dediğim gibi çok zor şartlarda Türkiye ekonomisine yer altındaki kaynakları kazandırmak için çok yoğun bir çalışma içindeler. Bu anlamda da güzel oldu, arkadaşlarımızın sıkıntılarını dertlerini yerinde dinledik. Güzel bir gezi oldu. Yani sendikamızın üyelerinin tamamını ziyaret etmiş olduk bu şekilde.
Biliyorsunuz Biz yeni bir yönetimimiz ve bu arkadaşlarımızın çoğunu tanımıyorduk".

MTA GMİS İN TÜRKİYE YE AÇILAN KAPISIDIR

MTA'nın ülkemiz ve bölgemiz için çok değerli bir kurum olduğunu belirten GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil; 
"MTA sendikamızın Türkiyeye açılan kapısıdır. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yer değiştirerek çalışan yerin altındaki zenginlikleri bulup rezervleri tespit eden bir kurumdur. Yeraltı kaynaklarını, zenginliklerini Türkiye ekonomisinde katıyor. arkadaşlarımızın Türkiye ekonomisine yaptıkları çalışmalar ortada. 
Bir de gemimiz var o da denizlerde yeraltı kaynakları arıyor. önemi çok büyük dediğim gibi" dedi.

Editör: TE Bilisim