TMMOB Maden Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu'nca, Maden çalışanlarının yoğunlukta yaşadığı Zonguldak’ ta Coronovirüs (Covit-19) tedavisinde kullanılmak üzere Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nin kullanımına sunulmak üzere Solunum cihaz hediye edildi.
TMMOB Maden Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel, Yazman: Erşat Akyazıl,TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Öztürk ve 2. Başkan Levent Yağcıoğlu ve Türk Tabipler Birliği Zonguldak Temsilcisi Dr.Şenol Yavuz ile Başhekim Hasan Tosun törende hazır bulundu.
YÜKSEL: "MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI OLARAK TÜRKİYE'DE BİRÇOK HASTANEYE SOLUNUM CİHAZI HEDİYE ETTİK"
TMMOB Maden Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel, Türkiye genelinde Ankara-Kütahya ve Zonguldak'ta 3 hastaneye solunum cihazı hediye ettiklerini ifade ederek şunları kaydetti:
"Biz maden mühendisleri odası yönetim kurulu olarak mesleğin ve meslektaşlarımızın sorunlarına ülke sorunlarından ayırmayan bir örgütüz. bu kapsamda coronavirüs ülkemizde ve dünyada salgın anne diyor düşmeye başladığında ilk etapta hem kendi önlemlerimizi aldık hem de madencilikle ilgili alınması gereken önlemler ilişkin toplumsal sorumluluğumuz gereği basın açıklamaları yaptık hangi önlemler alınması gerektiği konusunda yeraltı madenciliğinde neler yapılması diye. akabinde de açıklamalar yaptıktan sonra bu salgın da bizler de o da olarak üzerimize düşeni yapalım istedik ve yönetim kurulu tarafından aldığımız kararla birlikte madenciliğin yapıldığı bölgelerde solunum cihazı olacağını düşündük ve bunun için bir solunum cihazı bağışı yapalım istedik. bu konuda Türk tabipler Birliği Merkez ve onun aracılığıyla da Zonguldak Tabib Odası ile işbirliği halini girdik ve ve kendi imkanlarımız Caka 3 adet solunum cihazı aldık dün Kütahya gediz'de hastaneye teslim ettik bugün Zonguldak Atatürk Devlet hastanesi teslim ediyoruz ve yarın da Ankara Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne teslim edeceğiz"dedi.
ÖZTÜRK: "HASTANEMİZE KATKI VERMEK İSTEDİK"
TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Öztürk,hastaneye katkı verebilmenin mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti.
TOSUN: "ZONGULDAK'TA 69 BİN YAŞLIMIZ VAR. KİMSE EVDEN ÇIKMASIN. ÇIKANLARI GEREKİRSE İHBAR EDİN"
Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun' da hastaneye yapılan solunum cihazı bağışı nedeniyle çok mutlu olduklarını belirterek teşekkür etti.
Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesi kapsamında Türkiye'nin ilk 5 bine girdiğini ancak riski çok yüksek olduğunu belirten Başhekim Hasan Tosun Zonguldak'ta 69 bin yaşlımız var ve risk oranı gerçekten çok yüksek sadece yaşlar değil gençler de sokağa çıkmasın" uyarısında bulundu.
Hastane olarak Sağlık Bakanlığı ile birlikte a planı b planı ve c planlarının hazır olduğunu belirten Atatürk Devlet hastanesi başhekimi Hasan tosun şunları söyledi:
"Hepinize ben çok teşekkür ediyorum Siz kendiniz bunu düşünmüşsünüz Tabip Odası başkanı Şenol abi bana iletti durumu. şu an tabii ülke olarak çok zor günler yaşıyor. Zonguldak'ta hastane olarak karantina hastanesi biziz karşı hastane ile birlikte. Kamu kurumlarında esnek çalışma modeli ne geçirdi bizde Biz de esnek çalışma metoduna geçebiliriz ama ondan sonraki süreç bildiğim için çok yoğun olacak. Ben bu arada tabii böyle bir şeyi düşünüp hiçbir istek yapmadan böyle bir bağışta bulunduğu için hakikaten çok minnettarım ve çok teşekkür ediyorum. Türk halkı da bu konuda çok hassas şu anda sağlıkçıların üzerine çok çok büyük bir yük binmiş durumda biz bunun farkındayız. Dün sağlık bakanımız da söyledi Bu süreçte görevden kaçan bana göre vatan hainidir Mehmetçiğimiz yurt dışında ve yurtiçinde savunurken şehit olurken Biz de gerekirse canlarımızı vermeye hazırız.şimdi olayı bu kadar abartmaya gerek var mı derseniz eğer önlem almazsak tabii ki var.benim sizden tek ricam tabii bunu yaptınız ama herkes yakınlarına ve basına özellikle çok büyük iş düşüyor kimse evden çıkmasın sadece yaşlarımız değil gençlerde çıkmasın Çünkü önümüzdeki 3 haftalık kritik bir eşik söz konusu.bu işi geçersek ve hasta sayısını belli bir oranda tutarsak biz bunun altından kalkacağımı za inanıyoruz"
"HAYIRSEVERLERİN HER TÜRLÜ DESTEĞİNE AÇIĞIZ"
Şu anda hastane olarak her türlü destekler açık olduğunu da ifade eden Zonguldak Atatürk Devlet hastanesi başhekimi Hasan tosun sözlerine şu şekilde devam etti; "Biz şu anda her türlü desteği açığız. Şu anda hastane olarak hiçbir eksiğimiz söz konusu değil Ve malzeme açısından Türkiye'nin sayılı hastanelerinden birisiyiz ama ileride olmayacağımız. Yani bakstır cerrahi maske diğer malzemeler açısından da eğer yardım sevenler varsa hastaneye destek vermek istiyorlarsa onlar da desteklerini verebilir ama bu işin boyutun aşağı mekanik vantilatörler var ki onlar yüksek meblağlı onlar da zaten bakanımız tedarik ediyor. Bizim elimizde Zonguldak Atatürk Devlet hastanesi olarak yoğun bakım sayısı açısından Türkiye ortalamasının üzerinde bir yoğun bakım sayımız var ama şöyle de bir sıkıntımız var Türkiye'de ilk 5 de. Yaşlı nüfus oranında Zonguldak'ta 69 bin yaşlı nüfus var 69 bin yaşlı Zonguldak bölgesi için çok büyük bir sıkıntıdır. onun için herkes herkesin emniyetini sağlayacak gerekirse ihbar edecek gereksiz kişiler dışarıya çıkmayacak üretimde olan kişiler üretimleri yapacak onun dışında gerekli olan insanlar dışarı çıkmamalı."
"A-B ve C PLANLARIMIZI YAPTIK"
"Ben bu ince düşüncen için çok teşekkür ediyorum. Dediğin gibi desteğe ihtiyacımız var ama şu anda hiçbir eksiğimiz yok. Bakanlığımız her türlü testi atımızı hastaların ilaçları ne gerekirse yapıyor şu anda hastane koordinasyon bize çok iyi Allah'tan 2 tane hastane binamız var ek binayı kullanıyoruz burayı kullanıyoruz.ama 2 hafta önce bu işte yoğun şekilde kullanılacak A.B ve C planımızı yaptık. tabii ki bunları kafamıza göre yapmadık. normal seyirde gidersek Bu işin altından kalkarız ama duyarsız vatandaşlar sebebiyle bu işin sonu kötüye gidebilir. Bir de hiç ummadık yerden bulaşma riski söz konusu olabilir..Siz örneğin anne babanın saklarsınız 14 gün boyunca mı karşı komşunuz saklanmazsa bir anlamı da olmuyor. Yani sosyalizasyon ve evde kalmak çok çok önemli benim diyeceğim bu. Dediğim gibi Bizim isteğimiz dışında ilk kez bize bir yardımı bulunuluyor Bundan dolayı çok teşekkür ediyorum belki Türkiye içinde bir ilktir."

Editör: TE Bilisim