"Beyaz altın" ile anılan Eskişehir'in öğrenciler ile "Kara elmas" ile anılan Zonguldak'ın öğrencileri buluştu. Yaklaşık 3 yıldır mektup arkadaşlığı yapan minik öğrenciler, Eskişehir'de bir araya geldi. 
Eskişehir Cevat Ünügür İlkokulu öğrencileri ile Zonguldak Kozlu Kocatepe İlkokulu öğrencileri okuma- yazmayı öğrendiklerinden itibaren birbirleriyle mektuplaşıyor. Minik mektup arkadaşları, Eskişehir'de bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Cevat Ünügür İlkokulu 3-B sınıfı öğretmeni Filiz Yılmaz, düzenledikleri buluşma ile ilgili bilgi verdi. Yılmaz, "Öğrencilerim ile Zonguldak Kozlu Kocatepe İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri, okuma- yazmayı öğrendikten sonra mektuplaşmaya başladılar. Birbirlerine küçük hediyeler gönderen öğrencilerimizin arasında güzel bir bağ oluştu. Bu bağı bir buluşma ile daha da güçlendirmek istedik. Zonguldak'taki öğretmenimiz Sultan Yıldırım Çiçek ile Eskişehir'de bir buluşma gerçekleştirdik. Aralarındaki sevgi ve bağ görülmeye değerdi. Bu anlar bize ‘iyi ki öğretmeniz' dedirten anlar oldu" diye konuştu. 
Kendilerinin de 18 yıldır arkadaş olduğunu söyleyen iki öğretmen, aradaki mesafelerin dostluğa engel olmadığını hem kendileri gösterdi hem de öğrencilerinin yaşayarak görmesini sağladı. 

Eskişehir'e hayran kaldılar 
Bu organizasyonla Eskişehir'de bir araya gelen öğrenciler, Eskişehir'i gezme imkanı da buldu. Zonguldaklı öğrenciler, Eskişehir'e hayran kaldılar. İki öğretmen, önümüzdeki sene de öğrencileri Zonguldak'ta bir araya getirmeyi planlıyor. 

Editör: TE Bilisim