İlk ön tanı aşamalarında Cilt kanseri şeklinde ki Kelebek Hastalığı şeklinde söylenmiş ise de Hastalık yine Cilt Kanseri Hastalığının benzer türevleri tarzında olan Penfigus Vulgaris olarak kesin teşhis konmuş durumda. Hastalığın görülme oranı 1milyonda 2 veya 3 kişidir. Kurtulması zor hastalık. İnşaatçı olan Sefer Akalın, eşinin ağır hasta olmasından ve bakımı üstlenmesinden dolayı uzun süredir çalışamadığı öğrenildi.

Öte yandan, Zonguldak’tan Sakarya’ya sevk edilen Akalın, bir süre burada kaldı ama durumu iyi olmayınca, oradan da şuan Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Tıp Fakültesine sevk edildi. 2 de ufak olan Akalın aile, Kocaeli'ye gitmek zorunda kaldığından çocuklara komşuların sahip çıktığı öğrenildi. 
Tedavinin maliyetinin milyon liraları bulduğu, ilaçların devlet tarafından karşılandığı öğrenilirken ailenin maddi zorluk çektiği ve yardıma ihtiyacı olduğu ifade edildi. 
Hayırseverlerden yardım bekleyen Akalın ailesi, kendilerine yardımcı olmak isteyenlerin 0 531 672 51 05 numaralı telefondan irtibata geçmelerini bekliyor.

PEMFİGUS NEDİR?

Çoğunlukla deride ve ağızda olan ancak bazen burun içerisinde, boğazda, gözlerde ve cinsel organlarda da olabilen, yanık benzeri içi sıvı dolu kabarcıklar şeklinde başlayıp bunların kısa sürede patlayıp açılması ile üzeri kabuklanan yüzeysel yaralar şeklinde seyreden önemli bir deri hastalığıdır. Hastalığın Türkçe’de ya da halk arasında bilinen başka bir ismi bulunmamaktadır.

PEMFİGUS HASTALIĞI NEDEN VE NASIL OLUR?

Tıp dilinde otoimmun bir hastalık olarak sınıflandırılır. Yani normal koşullarda yalnızca insan vücuduna zararlı olabilecek mikrop ve yabancı maddelere karşı bir koruma sistemi olan bağışıklık sisteminin, kişinin kendi doku ve hücrelerini de yabancı olarak algılayıp buna karşı savaşması sonrasında ortaya çıkan hastalıklardan birisidir. Daha basit biçimde açıklamak gerekirse kimde olacağını önceden kestiremediğimiz pemfigus hastalığı da henüz bilmediğimiz bir nedenle vücudun kendi derisini yabancı olarak algılaması ve buna karşı bir tepkime vermesinden kaynaklanmaktadır. Bu tepkimeye bağlı olarak derinin en üst tabakasındaki hücreleri bir arada tutan bağlar, vücudun salgıladığı ve otoantikor adı verilen maddelerin etkisi ile koparlar. Bunun sonucunda hücreler birbirinden ayrılır ve derinin içerisinde yarılmalar meydana gelir. Bu yarılmış alanların içerisinin serumla dolması sonucu da bül adı verilen ve içi berrak sıvı ile dolu olan kabarcıklar meydana gelir. Bu kabarcıkların cidarı çok ince olduğu için kolaylıkla patlayıp açılarlar ve genellikle ağrılı, ıslak et görünümünde, yüzeysel yaralara dönüşürler. İşte bu yaralardan vücudun sıvı ve bazı gerekli maddeleri kaybetmesi ya da bu yaralardan giren mikropların neden olduğu enfeksiyonlar pemfigus hastalığının bazen yaşamı tehdit edebilen olumsuz etiklerinin de temelini oluşturur.

Editör: TE Bilisim