Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl evlerde kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Kadir Gecesi için Kdz. Ereğli Belediyesi çeşitli etkinlikler düzenleyerek milli ve manevi coşkuyu evlere kadar ulaştırdı.

19 MAYIS COŞKUSU EVLERDE

Belediye, şehrin 20 ayrı tepe noktasına özel hoparlör sistemi kurdu. Gün boyu belli aralıklarla gençlik şarkıları ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar yayınlanarak 19 Mayıs’ın coşkusu bütün Ereğli’yle yaşandı.

İlçe protokolü gün içerisinde Atatürk Anıtına çelenk sundu, akşam saat 19.19’da ise Beyçayırı stadında Ata’ya saygı duruşunda bulunuldu. Ereğli halkı balkonlarında ellerinde Türk Bayraklarıyla hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuyarak coşkuya ortak oldu.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin bir başka etkinliği de 19 Mayıs’a özel Ogün Sinan’la görüntülü plak dinletisi oldu. Plak dinletisi, belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın kutlama mesajları hoparlörden yayınlandı.

BELEDİYE AVLUSUNDA KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMI

Kdz. Ereğli Belediyesi, akşam yatsı namazından sonra İlçe Müftülü ile işbirliği halinde Kadir Gecesi Özel Programı gerçekleştirdi.

Belediye avlusunda bir araya gelen din görevlileri Yasin-i Şerif Tilaveti, Mevlid-i Nebi ve İlahi programını eda ederek Kadir Gecesi’ne özel Kur’an ziyafeti sundular. Mevlid programı belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın da katıldığı program İlçe Müftüsü Recai Albayrak’ın yaptığı dua ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim