Ünal Demirtaş; Sürecin başından bu yana halk sağlığı için canını ortaya koyan sağlık kahramanlarını ihmal, dikkatsizlik ve durumu anlamamakla suçlamak devlet adamlığına yakışmaz. Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü günden bu yana Zonguldak’ta gereken hiçbir önlemi almayan valinin kendi suçunu örtmek için sağlık çalışanlarını hedef göstermesi bir özürle geçiştirilemez. Burada bir ihmal ve dikkatsizlik varsa onun sorumlusu Zonguldak Valisidir” dedi.

UYARILARI DİNLEMEDİ!

CHP’li Demirtaş; “Coronavirüsün Türkiye’de görüldüğü ilk andan itibaren kahramanca ve fedakarca çalışan sağlık çalışanlarını suçlamak ancak bu sürecin önemini anlamamış olan birisinin yapabileceği bir davranıştır” ifadesini kullandı. Ünal Demirtaş, sağlık çalışanlarının kişisel koruyucu ekipmanlarını eksiksiz bir şekilde temin etmenin Sağlık Bakanlığı’nın görevi olduğunu hatırlattı. 3 Nisan 2020 tarihinde Sağlık Bakanı’na yönelttiği soru önergesinde Zonguldak’ta yaşanan kişisel koruyucu ekipman konusunda yaşanan eksikliği “Hastanelerdeki fiziksel ve ekipman yetersizliğinin yanı sıra sağlık çalışanı sayısında da Zonguldak’ta çok büyük bir sıkıntı yaşanmaktadır. Var olan sağlık personelinin yeterli miktarda kişisel koruyucu ekipmanı bulunmamaktadır. Sağlık kurumlarında sekreter, hasta bakıcı, temizlik görevlisi gibi çalışanlara kişisel koruyucu ekipman şu ana kadar hiç verilmediği veya çok yetersiz verildiği iddia edilmektedir. Pek çok sağlık çalışanı hem kendisini ve ailesini hem de gelen hastaları riske sokabilecek koşullarda çalışmaktadır. Nitekim şu ana kadar 25’in üzerinde sağlık çalışanı coronavirüsüne yakalanarak enfekte olmuştur. Sayıca yetersiz personelle canla başla çalışan, çok büyük fedakarlıklar yapan doktordan, temizlik işçisine, hemşireden sekreterine kadar tüm sağlık çalışanlarına, her şeyden önce maske, eldiven, dezenfektan, tulum vs. gibi kişisel koruyucu ekipmanların yeterli düzeyde verilmesi gerekmektedir. Ayrıca sağlık personeline de sık periyotlarla test yapılması gerekmektedir” ifaleri ile dile getirdiğini hatırlatan CHP’li Demirtaş, “Soru önergemizde tam da bu tabloyu tanımlayan uyarılarımızı yaptık. 23 Mart’ta Türk Sağlık Sen Zonguldak Şubesi tarafından da Zonguldak’taki tüm sağlık çalışanlarına maske, gözlük,eldiven gibi koruyucu ekipman ve malzemelerinin sağlanması için Sağlık Bakanlığı’na başvuru yaptı.Ancak bu uyarıların hiçbirisi dikkate alınmadı. Şimdi de Vali Erdoğan Bektaş, hiç utanmadan çıkmış sağlık çalışanlarını dikkatli olmamakla suçluyor. Zonguldak’ta maske, eldiven gibi koruyucu malzemeleri temin etmeyen kim? Coronavirüs hastası olanların bakımlarını yapan sağlık çalışanlarını Zonguldak’ta eldivensiz çalıştıran kim? Zonguldak’ta 137 sağlık çalışanın coronavirüs nedeniyle enfekte olmasının tek sebebi Zonguldak Valisi ve Sağlık Bakanlığıdır”

“SAĞLIK ÇALIŞANINA KONAKLAMA SAĞLAMAK LÜTUF DEĞİL, GÖREV VE SORUMLULUKTUR!”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın, “137 tane sağlıkçımız var. Misafirhanede onları misafir ettik. Onlardan ücret almadık. Yemek ücreti de almadık. Ama orada kendi aralarındaki ilişkide yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya sokuyorlar hem bizi sıkıntıya soktular. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran bir olaydır. Sağlıkçılarımızın bize getirdiği yük olmasaydı belki de bugün geri dönüşü konuşuyor olacaktık” sözlerini de eleştirdi.

CHP’li Demirtaş; “ Zonguldak Valisi Bektaş, sağlık çalışanları için devletin sağlaması gereken olanakları bir lütufmuş gibi göstermeye çalışmıştır. Onlardan ücret almadık, yemek ücreti de almadık gibi bir ifade çirkindir, ayıptır. Hele hele, sağlık konusunda uzman kişilerin sosyal ilişkilerinde dikkatsizlikle suçlanması, sağlık konusunda hiçbir uzmanlığı olmayan valinin söyleyebileceği sözler olamaz dedi

Editör: TE Bilisim