CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar arasında ÇATES konusunda polemiklerde yaşanmıştı.
Çalışanların işten çıkarılacağı yönünde endişe yaşamalarının tek sebebinin AK Partili milletvekilleri olduğunu söyleyen Milletvekili Yavuzyılmaz, ÇATES’i AK Parti’nin kapattığını filtresini kendilerinin girişimleri ile takıldığını ifade etti.
Milletvekili Yavuzyılmaz şunları söyledi: “Elektrik üretimi bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli. Tüm sanayi kuruluşların kurallara uygun çalışması gerekiyor. Sürekli verimliliğin ve istihdamın sağlanmasının yolu da budur. Kapatma kararını alan zaten AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. Bu konuyla ilgili Sayın Erdoğan ve Milletvekili Uçar arasında bir fikir ayrılığının olduğu da ortaya çıktı. Sayın Hamdi Uçar’ın Cumhurbaşkanı ve bana karşı bir çok provokasyon yaptığını hep birlikte izledik. Bizi temelinde ilgilendirin konu filtre takılmasıydı ve bu süreçte işçilerin zarar yaşamamasıydı. Bu konuyu provoke ederek çalışanları endişeye sokan AK Parti Milletvekilleridir, bu çok acı bir şey. Oysa ki insanları işten çıkarılmayacakları konusunda açıklama yapabilirlerdi. ÇATES’i kendileri kapattı ve kendileri açıyor. Bir gerçek var ki filtrelerini biz taktırdık.”

Editör: TE Bilisim