Elmas TV’de yayınlanan Atilla Öksüz’ün hazırlayıp sunduğu ‘’Artı eksi’’ programının bu haftaki konuğu Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner’di. Programa Telefonla bağlanan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar Zonguldakspor ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Sayın başkan Süleyman Caner’e yeni dönemde başarılar diliyorum. Süleyman beyle her zaman irtibat halindeyiz. Zonguldakspor Kulüp Başkanın bize geldiği dönemlerde nereye gidilmesi gerekiyorsa, kime ne söylenmesi gerekiyorsa, gücümüz yetdiğince temas halinde olmaya çalıştık.

Mesafeli bir şekilde bu süreci yürütmeye çalışıyoruz

Bizatihi siyasetçi olarak da bu işin tam göbeğinde olmam çok etik ve doğru değil. Süleyman bey de uzun yıllardır bu işin içerisinde. Ne kadar zorluklar içinde olduğunu da çok iyi biliyoruz. O nedenle direkt içerisinde olmak siyaseten de bizi elbette ki, sıkıntıya sokabilir. O yüzden temas halinde, mesafeli bir şekilde bu süreci yürütmeye çalışıyoruz.

Sunucu: Üyelikler konusunda yeni bir dönem başlıyor. Siz üye oldunuz mu Zonguldakspor'a ya da olacakmısınız? Siz bu sürece nasıl katkı vereceksiniz?

Hamdi Uçar: Sayın başkanımız biliyor, biz 3 milletvekili arkadaşımızla birlikte kulüp başkanımız ile oturup ne konuda bir desteğimiz olur, fikirlerini almak istedik. Sayın başkanımızla bir araya geldik ve gücümüz nispetinde vermemiz gereken katkıyı verdik. Bundan sonra da üyelikler olsun, diğer konular olsun, yine gücümüz nispetinde bu katkıyı vermeye çalışacağız.

Zonguldakspor’un zaten bir başkanı, yöneticisi var ve gecesini gündüzüne katarak olan gücüyle mücadele ediyor. Ona sponsor olarak, ekonomik olarak ve diğer alanlarda ne destek verebiliriz, bu önemli.

Sunucu: Zonguldaksporun kentin en önemli moral değeri olduğunu biliyoruz. Sizleri biraz işin içinde görmek istiyoruz bir taraftan. Bazen 5 milletvekilin birden kırmızı lacivertli formayı giyip sahaya çıkması, görüntü vermesi insanlara moral verir. Yani bunu yapalım mı bir, ne dersiniz?

Hamdi Uçar: Yani ben böyle bir tarzı olan bir kişi değilim. Ya bunlar ne katkı sağlar, ne fayda sağlar? Önemli olan, Zonguldakspor’un ekonomik anlamda desteğe ihtiyacı var, görüntüye ihtiyacı yok. Yani Zonguldakspor’un sponsora ihtiyacı var.

Sporun politize edilmemesi için mesafeli durmaya çalışıyoruz

Onu da söylemek istiyorum ki, sporu politize etmek de çok doğru değil. Biz zaman zaman maçlara gidiyoruz mesela. Herhangi bir taraftar grubu gelip siyasi bir slogan atıyor. Ya sen niye siyasi slogan atıyorsun ben geldim diye?

Özellikle bu konuda hassas olmaya çalışıyoruz. Sporun politize edilmemesi için biraz mesafeli durmaya çalışıyoruz. Yoksa 5 tane formayı giyelim, 10 tane formayı giyelim, görüntü verelim bunlar problem deyil. Ama yarın Zonguldakspor’un bir programı olur, takıma 50 bin lira, 100 bin lira lazım olur, o zaman parayı bulamadıktan sonra ne önemi var görüntü vermenin?

Editör: TE Bilisim