Zonguldak'ın önemli ekonomik değerlerinden birisi olan EMKO AŞ'nin Düzce taşınma kararı haberinin ardından Elmas TV'ye açıklamalarda bulunan EMKO AŞ. Satış ve Pazarlama Müdürü Ömer Faruk Yıldız, fabrikanın bulunduğu bölgeye doğalgaz altyapı yatırımıların gerçekleşmesi halinde Zonguldak'ta kalacaklarını söylemişti.
Zonguldak’ın Bakacakkadı beldesinde bulunan fabrikaya yaklaşık 4 yıldır doğalgaz gelmemesi nedeniyle doğalgazı hazır olan satışa çıkartılan Düzce'deki bir fabrikanın yerine taşınmayı düşünen Arı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay, Zonguldak’ı çok sevdiğini belirterek siyasilerden destek istemişti.
Elmas TV ekranlarında yayınlanan Günün Manşetleri’ programında önemli açıklamalarda bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş: “İş adamlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Bu Zonguldak’ta AK Parti’nin bir ayıbıdır. Neden? Zonguldak’a bilindiği gibi yatırım gelmiyor. Dışarıdan iş adamları Zonguldak’ı yatırım yapılabilir bir kent olarak görmüyorlar. Bu sebeple Zonguldak ekonomisi can çekişiyor. Nüfus her geçen gün azılıyor. Bunun en büyük sebebi de işsizlik, ekonomik sıkıntıdır. AK Parti iktidarı bu güne kadar Zonguldak’a hep üvey evlat muamelesi yaptı. Yüzlerce kişiye istihdam sağlayan bir fabrikaya bile doğalgazı getiremiyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Şirketin sahibi ‘Ben Düzce’ye gideceğim’ diyor. Çünkü Düzce teşvikte Zonguldak’a göre bir derece daha iyi ve yatırımcıya daha iyi koşullar sunuyor. Zonguldak’ta ki en önemli işsizliğin sebebi yatırım yapılmamasıdır. Zonguldak’ta yatırım yapılma koşullarının iyileştirilmesi gerekir. Meclise yatırım teşviki ile ilgili defalarca önerge verdik. İktidar Zonguldak’ın hiçbir şeyi ile ilgilenmiyor. Orada çalışan arkadaşlarımızda bizi arıyor, Zonguldak’ı da bırakıp gitsinler mi? Biz fabrika sahiplerinin ve yatırımcıların yanındayız.”

Editör: TE Bilisim