Zonguldak’ta uzun yıllardır izin ve ruhsat olmayan Memurlar Lokali’nin kaçak olarak bitirilmesi çalışmaları Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın dikkatini çekti. Her fırsatta kaçak yapıya izin vermeyeceğini söyleyen Zonguldak belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’da bu duruma ‘Uyardık’ demekle yetindi.
VALİ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİ GÖRDÜ: "UYARIN" 
Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ile birlikte Zonguldak Sahil Projesi’ni ve liman arkasını incelerken, kaçak yapısının büyüyerek devam ettiği görüldüğü Memurlar Lokali’nin uyarılmasını istedi.
Liman mendirekten şehri seyreden Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Memurlar Lokali’nin altında bulunan 2 katın görüntü kirliliğine neden olduğunu ifade ederek Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’dan boşluğun branda ile kapatılmasını istedi.
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Memurlar Lokali işletmecisinin daha önce birkaç kez uyarıldığını ve tekrar uyarı olacağını söyledi.
BAŞKAN ALAN GÖZ MÜ YUMUYOR?
Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait Sami Aydın’ın işletmeciliğini yaptığı memurlar lokali, ruhsatsız kaçak olarak büyümeye devam ediyor. Yaklaşık üç yıl önce kaçak olarak yapılan memurlar lokali yatay olarak kaçak yapılanmaya devam ediyor. Eski belediye başkanı Muharrem Akdemir döneminde bir bölümü yapılan ve Zonguldak’ın göbeğinde büyümeye devam eden kaçak yapıya müdahale edilmemesi kafalarda soru işareti yaratıtırken, Başkan Alan’ın bu duruma göz yumup yummadığı merak ediliyor. 
VALİ BEKTAŞ TEPKİSİNİ GÖSTERİR
Zonguldak’ın bir çok bölgesinde kaçak yapıya izin verilmezken, ceza almasına rağmen Memurlar Lokali’nde ki çirkin görüntü ve her geçen gün alanın büyümesine müsaade edilmesi konusunda tepkiler çığ gibi büyüyor. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın bu tür yapılaşmalara izin vermeyeceği ve göz yumanlara tepki göstereceği ifade ediliyor.
CEZA ALMIŞTI
Öte yandan, 2014 yılında Lokalin işletmecisi Sami Aydın, imar kirliliğine neden olmak ve mühürleri sökerek imalata devam etmek suçundan 3 yıl 3 ay hapis cezası almış, mahkeme hakimi, temyiz yolu açık olmak kaydıyla cezasını ertelememişti. Aydın, söktüğü gerekçesiyle ceza almış ve on gün hapis yatmıştı.

Editör: TE Bilisim