THY 12 Mayıs 2019 Pazar gününden itibaren, Atlas Jet 15 Haziran 2019 Cumartesi Gününden itibaren Zonguldak Havaalanından uçuşlara başlıyor. Yapılan planlamaya göre THY Salı, Perşembe ve Pazar günleri saat 10.00 da Zonguldak Havaalanından İstanbul Havaalanına; aynı günler İstanbul havaalanından Zonguldak Havaalanına 07.45 te kalkış yapacak. Atlas Jet firması ise Çarşamba ve cumartesi günleri 19.30 da Zonguldak havaalanından İstanbul Havaalanına; aynı günler 09.10 da İstanbul Havaalanından Zonguldak Havaalanına kalkış yapacak.

Zonguldak Havaalanından uçuşların başlaması ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir” Zonguldak İş Dünyasının özlemle beklediği Zonguldak Havalimanına uçuşların başlamasından mutluluk duyuyoruz, uçuşların başlamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi il ve ilçe Ticaret ve Sanayi Odaları olarak bu süreci yakından takip etmekteydik. Zonguldak, Ereğli, Devrek, Çaycuma ve Alaplı TSO Başkanları olarak bir deklarasyon yayınlamış ve bu deklarasyonu başta milletvekillerimiz olmak üzere ilgililerle paylaşmış idik. Deklarasyonumuzda da belirtmiş olduğumuz gibi Bölgemizin yatırım alabilmesi, nitelikli iş gücü çekebilmesi, ürettiği ürünleri pazarlayabilmesi, pazarladığı ürünleri uygun koşullarda satabilmesi, sattığı ürünleri etkin bir şekilde alıcıya ulaştırabilmesi, bölgemizin ulaşım alt yapısının, ulaşım çeşitliliğinin ve işlerliğinin tam olmasına bağlıdır. Kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşımlarının her biri farklı farklı avantajlar sunmaktadır. Ulaşım şekli olarak bir ya da iki ulaşım türüne ağırlık vermek, diğerlerini göz ardı etmek mümkün değildir.

Bölgemiz; karayolu, denizyolu ve demiryolu taşımacılığı bağlamında oldukça avantajlı bir durumda olmasına rağmen, havaalanımızın ulusal ve uluslararası ulaşıma düzenli bir şekilde açılmamış olması nedeniyle gerek diğer şehirlerimizden gerekse, yabancı ülkelerden yatırımcılar ve uzman kişiler şehrimize gelmekte güçlük çekmekteydi. Havaalanımız açılması ile bu sorunlarımız ortadan kalkacak, Bölgemiz iş insanları havayolu taşımacılığının avantajlarını kullanarak rekabet güçlerini arttıracak, bölgemiz daha fazla yatırım alacaktır. Bu süreçte havaalanının açılması için en son talimatı veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum. İş dünyası olarak uçuşların devamlılığının sağlanması için her türlü desteği vereceğimizi bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim