Türk Eğitim - Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, hükümetin teklif ettiği memur zamlarına tepki gösterdi. Ören, "2017 yılında bizim isteklerimizi karşılamayan bütün talepler, zam teklifleri bizim için fakirleştirecek tekliflerdir" dedi.

"HÜKÜMET MEMURU YOK SAYMIŞTIR"

Ören, "1 Ağustos itibari ile kamu işveren ne kamuda çalışan memurların toplu iş sözleşme görüşmeleri başladı. Hükümet ilk teklifini sundu ve 3 +3 olmak üzere her yıla yüzde altılık bir zam öngördü.  Biz Türkiye Kam Sen olarak 2018 için yüzde10 + 10 artı refah payı artı 3 bin TL'nin altında olanlar için 90 TL ek zam talep etmiştik.  Hükümet memuru yok saymıştır. Memur devletin olmazsa olmazıdır. Eğer memuru yok sayarsanız bu sefer devletteki çalışmalarda aksar başka işler girer işin içine ve insanlar mutsuz olur. Hem çıkacak diyeceksiniz ki -yüzde 5 büyüme sağladı devletimiz.- Peki, yüzde 5 büyüme sağladıysa memur neden her defasında küçülüyor? 2017 yılında bizim isteklerimizi karşılamayan bütün talepler, zam teklifleri bizim için fakirleştirecek tekliflerdir.

"MEMUR SEN KUKLADIR"

Hükümetin memura yaptığı zammı Memur Sen'in bile eleştirdiğine dikkat çeken Ören, "Şu anda sosyal medyadan da takip ederseniz kendi yandaş sendikaları bile buna isyan etmektedir. Bu görüşme çok önemli bir görüşmedir. Bu yaklaşık aileleriyle birlikte 20 milyonu İlgilendiren bir görüşmedir. Ancak kimse memnun değil. Bu nedenle hükümetin aklını başına alması gerekiyor. Bunun cevabını ben inanıyorum ki sandıkta görecekler ve herkes artık bunu dillendirmeye başladı. Memur Senin buradaki tavrı çok önemlidir. Bu görüşmeler sonrasında ne yaptı Memur Sen kart gösterdi. Biz bu teklife kapalıyız dedi. Kamuran Aşkar'ın açıklamalarında okuduk. Genel anlamda memnuniyet verecek bir cevap veriyorlar. ama siz dahil karşınızdakinin görüşünü bilmeden elinizde bir pankart ile çıkarsanız o zaman burada gizli bir pazarlığın olduğunu düşünürüz. Bu kabul edilemez. Memur Sen masada oynamaktadır. İlk tavrı bizce uygundur. Ancak bunun sonunu getirmelidir. Eğer bunun sonunu getirmezlerse her yerde bunların tiyatrocu olduğunu, hükümetin kuklası olduğunu memurun yanında olmadığını herkesle paylaşacağız. Ben Memur Sendeki arkadaşlarımızın bu tavırlarının devamını diliyorum. Çünkü gemimiz aynı onların kazanacağı yüzdelik artışlardan bizler de faydalanacağız ama hep beraber göreceğiz. Memur Sen masada gerçekten kamu çalışanlarının temsilcisi mi? Yoksa orada kendisine göre verilen bir görev mi yoksa bir tiyatro oyunun parçası mı? Bunu hep birlikte göreceğiz. Ben bu toplu görüşmelerin kamu çalışanları adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Beklentimiz yüksektir ve en düşük beklentimiz de geçen yılki kamu işçisine verilen %12,5 artı 90 TL artı 250 TL gibi bir rakama ulaşmasıdır. Günümüzde bakarsanız boşanmalar artıyor, intiharlar artıyor, kavgalar artıyor" dedi.

"FETÖ VARKEN BİR DE FAKİRLİK..."

Ülkedeki FETÖ olaylarının, vatandaşları bunalttığını bunun yanı sıra devam eden fakirliğin de ayrıca bir yük olduğunu belirten Ören, "Zaten ülkemiz PKK, hem FETÖ'den bir sürü olaylar yüzüne bunalmış durumda. Bu arada bir de bu fakirlik ile bizleri uğraştırmamaları gerekiyor. Eğer kamuya sahip çıkmazsanız devletin ana unsuru gibi davranmazsınız bunları seçerken de dikkatli olmazsanız devlet elinizden gider. Devlet olmazsa olmaz unsuru olan memurlara sahip çıkmak zorundadır" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim