Kasım ayı meclis toplantısının 18. oturumu il Genel Meclisi toplantı salonunda meclis başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleşti. Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanması ile başladı.

Gündem maddesinde yer alan 2018 yılı performans programı ile ilgili plan ve bütçe komisyonunun hazırlamış olduğu 27 sayılı raporu okunarak incelendi.

Gündem maddesinde yer alan plan ve bütçeye Ak Parti Devrek İl Genel Meclisi Vacit Durdubaş itiraz etti. Durdubaş, "Gönlümüz isterdi ki şu performansın yapılmayan işlerin ve borçları burada konuşmasaydık. 2017 yılı bütçesini yaparken de Devrek ilçesi Yağmurca köyü ile yazıcık Akçabey ve Tohumlar köyü ve aynı zamanda yedi köyün göller köyü yolu programa yazmıştık. Daha önceki mecliste de komisyona gittik her ne hikmetse programdan çıkartılıp yapılmadı. Eğer biz Çavuş ahbap ilişkileri ile buradaki işleri yürütürsek program dışına çıkarsak daha çok performans ve uygulamalarda ciddi eleştiriler yaparız." dedi.

Ardından söz alan AK Parti İl Genel Meclisi Başkan Vekili İsmet Köse de; "Burada tartışacağınız ve cevaplarını alamadığınız konular var ancak ilgili müdürler burada olmadığı için cevap bulamıyoruz. Bu konuları incelemeden ben performansın meclisin onayından geçmesini uygun bulmuyorum" dedi.

İl Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Kokulu, performans ile ilgili müdürlerin toplantılara katılmadıkları eleştirilerine yanıt vererek; "Bu zamana kadar yaptığımız performans programlarında ilgili müdürlerin buraya geldiğini ben hatırlamıyorum. İlgili müdürler buraya bütçe görüşmeleri sırasında gelirler. Yatırım programı hazırlanırken burada hazır bulunurlar. Özellikle yol ve ulaşım Su ve kanal hizmetleri müdürlerimiz burada zaten hazır bulunurlar." İfadelerini kullandı.

''BİRİM MÜDÜRLERİ NEDEN KATILMIYOR?''

Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi İsmail Terzi, Yıllardır bu meclisteyiz dört yıldır bu konuları toplantılarda dile getirdikletini, 4 yıldır bu işlerin neden hala yapılmadığını toplantılara birim müdürlerinin neden katılmadığını belirterek; "Gündemde birim müdürlerini ilgilendirecek bazı konular çıkıyor onları da burada olması iyi olurdu. Birinci muhatap olarak genel sekreterin burada olması gerekiyordu. Kendisi buraya niye gelmiyor? Eskiden bu işleri bildiği için mi tecrübeli olduğu için mi görev başkalarına veriliyor anlamıyorum. Kendisi bunlarla yüzleşmek mi istemiyor bunu gerçekten merak ediyorum. Buradaki görüşmelerde o yol yapıldı bu yol yapıldı bunları konuşuyoruz. Bunlar çeşitli bir şekilde nasrettin hoca gibi cevaplar veriliyor. Ama önemli olan şudur bunlar yapılıyor mu yoksa yapılmıyor mu biz bunları araştıralım. Önemli olan milletin işi görünüyor mu görünmüyor mu? Görülüyorsa burada konuşanlar neden konuşuyor. Görülmüyorsa neden görülmüyor? Bunların hesabını kim soracak. İdarenin başı sayın Valimiz, hesabı sorarsa sayın Valimiz sorar. Burada bakıldığında hep yapılmayan işlerle alakalı tartışıyoruz. Ama performansa el kaldıralım onaylayalım geçelim. Devrek'de işler yapılmamış Gökçebey'de yapılmamış merkezde yapılmamıştır. Ereğli de herşey yapılmış. Çaycuma'da ki işlerde yolundadır. Neden bu 3 bölgede işler yolunda gitmiyor. Parası konan işler nasıl yapılmaz. Bütçe elimde şu kadar para var ve ben bu parayı ne yapacağım? Bu yapılmayan işleri makul mantıklı bir izah yapılması gerekiyor. Genel Sekreter bunların yapılıp yapılmadığını biliyor ki buraya gelmiyor. Biz para yetersiz demiyoruz. Bu para ayrıldığı halde eksik işlerin neden yapılmadığını soruyorum." İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından rapor meclis üyelerinin onayına sunularak kabul edildi.

Gündem dışı söz alan AK Parti Meclis üyesi İsmet Açıkgöz, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu milli sporcumuz Naim Süleymanoğlu'na taziye dileklerini sundu.

Ardından gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesi ile birleşim sona erdi.

Editör: TE Bilisim