Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), TBMM'de görüşülen torba yasa teklifinde yer alan esnek çalışma düzenlemesiyle ilgili basın açıklaması yapmıştı.
Esnek çalışma sistemine karşı olduklarını söyleyen GMİS yönetiminin açıklamasını değerlendiren AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar,  konunu kamuoyuna yanlış lanse edildiğini söyledi.
Yasa teklifinin 25 yaş altı ve 50 yaş üzerinin istihdam edilmesi ile ilgili olduğunu ifade eden Milletvekili Uçar: "Esnek çalışma dönemi açıkçası böylesine zor ve kritik dönemlerde alınan karardır. İşverenlerimiz, çalışanlarımız bu zor günlerde zor bir süreçten geçtiği belli. Bu konunun sanki sürekli kısa çalışma programına ilave olacakmış gibi algılamanın doğru olmadığını zannediyorum. Bu çıkan kanun ile 25 yaş altı ve 50 yaş üstünün istihdam edilmesi ile ilgili işverenlere bir takım avantajlar sağlayarak hem genç işsizliğin hem de 50 yaş üzerinin istihdam edilmesi konusunda bir takım avantajlar sağlayan bir kanun tasarısıdır. Bunu genele yayarak sanki 25 aş ve 50 yaş arasını ilgilendiriyormuş gibi kamuoyuna lanse etmenin böyle bir algı oluşturmanın doğru olmadığına inanıyorum. Kanunun içini okuyarak buna eleştiri yapmalarını tavsiye ederim. Bu çıkan kanun böylesine zor bir dönemde 25 yaş altı ve 50 yaş üstünün istihdam edilmesi için yapılan bir kanundur."

Editör: TE Bilisim