MINEX 2019 Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Kongreye; Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner ile TTK’ya bağlı Müesseselerin Yöneticileri, GMİS Merkez Servisleri Şube Başkanı Cengiz Saraç ile Şube Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

41 bildirinin sunulduğu 7’nci Uluslararası Maden Makinaları ve Teknolojileri Kongresi’nde TTK Kozlu Müessesesi ile TTK Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi yöneticileri tarafından sunulan iki bildirinin sunumu ilgiyle izlendi.

TTK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, TTK Kozlu Müessese Müdürü Nurettin Yılmaz, İşletme Müdürü Nihat Kayabalı, Başmühendis Burhan Ön ile Mühendis Hanefi Oruç tarafından hazırlanan “TTK Kozlu Taşkömürü İşletmesi’nde Dik Damar Esnek Yarı Mekanize Uygulaması (Kırkayak)” başlıklı bildirinin sunumunu Nihat Kayabalı yaptı.

Kongrede, TTK Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi Müdürü Cüneyt Yamudi, Mühendisler Birkan Tank ve Katip Kibaroğlu tarafından hazırlanan “TTK Gelik İşletmesinde Uygulanan Dik Damar Kalkan Tahkimat Sisteminin Rehabilitesi” başlıklı bildirinin sunumu yapıldı.

GMİS ve TTK heyeti, Uluslararası Maden Makinaları ve Teknolojileri Kongresi ile eş zamanlı olarak düzenlenen Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı’nı da (MINEX) ziyaret ederek incelemelerde bulundular ve sergilenen maden makinaları ve teknolojileri hakkında bilgi aldılar.

Editör: TE Bilisim