Gıda Tarım Ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürü Cemalettin Çataklı, yaklaşan Kurban Bayramı'yla birlikte vatandaşların hayvanları alırken cinsiyet ve yaş bilgilerini sorgulamaları konusunda uyarıda bulundu.

"HAYVAN ALIRKEN PASAPORTLARI KONTROL EDİLMELİDİR"

Çataklı, "Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Bakanlığımız kurban rehberi yayınladı. Bununla ilgili vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken hususları gündeme getirdi. Bakanlığımızın kurbanlık hayvanlara yaş ve cinsiyet tayini ile ilgili mobil uygulamasını vatandaşların cep telefonlarına indirmesi gerektiğini önerdi.

69 ambarlarının bulunduğu bölgede kurban pazarının da vatandaşlarımızın hayvan pasaportlarını dikkat etmeleri gerekiyor. Bütün hayvan pasaportlarında cinsi türü her şeyi yazıyor. 

"2 YAŞ ALTINDAKİ HAYVAN SATIŞI YASAKTIR"

İki yaşın altındaki hayvanları almamaları gerekiyor. Biz denetimlerimizi bu yönde yapıyoruz. İki yaşındaki hayvanları kurban pazarına sokmayacağız. Bu seneye mahsus bir uygulama ile dışı hayvanların kesimi yasaklanmıştır. Kurban pazarlarına dişi hayvanları sokmayacağız. İl dışından gelen hayvanların veteriner sağlık raporu olması gerekiyor. Sağlık raporu olmayan hayvanların da kurban pazarına girişi ve ilimizde satışı yasaklanmıştır. Biz kurban hayvan pazarında bugünden itibaren günlük olarak klinik olarak muayenelerimizi ve dezenfeksiyon hizmetlerimizi başlatmış bulunuyoruz. Bu bizim için çok önemlidir. Çünkü diğer illerden ilimize gelen hastalıklarla ilgili mücadele etmemiz gerekiyor. İlimize gelen hayvanlardan bulaşıcı hastalık varsa bulaşmamaları konusunda dikkatli olmaya çalışıyoruz. Kurban Bayramı'ndan sonra vatandaşlarımızdan bizim isteğimiz Hayvanların kulak memelerine takılan serş numaralarını ilçe müdürlüklerine bildirip bizim bunların düşümünü yapmamız gerekiyor. Çünkü istedikleri sayıda istatistiklerimize göre hayvan sayımız da sıkıntılar oluyor. Bu konuda vatandaşlarımızın hassasiyet göstermesini rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim