Bilindiği gibi Kozlu Belediyesi'nin toplu taşıma işi 55 ortaklı Koztaş isimli kooperatif tarafından yürütülüyor. Koztaş'ın başkanlığını ise Engin Kızılkan yapıyor.

Haber merkezimize ulaşan bilgilere göre Kozlu'da toplu taşıma işini üstlenen Koztaş bünyesindeki özel halk otobüsleri yıllardır yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak, D4 belgeleri olmadan faaliyet gösteriyor.

D4 BELGESİ NEDİR?
D4 yetki belgesi ticari olarak, taşıma mesafesine bakılmaksızın iliçi ve 100 kilometreye kadar olan şehirlerarası tarifeli ve tarifesiz olarak yapacaklara verilen bir belge türüdür. Sadece tarifesiz taşımacılık yapmak üzere D4 yetki belgesi düzenlenemez. Düzenlenmiş olan yetki belgelerinde geçerli bir hattının bulunması şarttır. Şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve otobüsler D4 belgesi almadan, taşımacılık faaliyeti gösteremezler.

YETKİLİLER NEDEN GÖZ YUMUYOR?
Kozlu Beledyesi'nin toplu taşıma işini üstlenen KOZTAŞ bünyesinde faalyet gösteren araçlar, zorunlu olmasına rağmen D4 belgesi almadan yasalara aykırı bir şekilde ticari yolcu taşımacılığı yaparken yetkililerin bu durum karşısında herhangi bir işlem yapmamaları ise merak konusu.

EKSİK ARAÇLA HİZMET VERİLİYOR
Ayrıca KOZTAŞ, Kozlu Belediyesi ile yapılan sözleşme gereği ilçede en az 33 araçla hizmet vermesi gerekirken, pandemi süreci gerekçe gösterilerek, sadece 15 araçla hizmet verirken, bazı şoförlerin ise sigortasız şekilde günde 14 saat çalıştırıldıkları da iddia ediliyor.


 

Editör: TE Bilisim