Zonguldak Kilimli Belediyesi eski meclis üyesi Aşkın Keskin koronavirüse yakalanarak tedavi gördü. Hastalık ve tedavi sürecini anlatan Keskin önemli mesajlar verdi.

İŞTE ANLATTIKLARI
"Çok değerli dostlarım, arkadaşlarım, abilerim, ablalarım, dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu korana vürüsü (Covit19) ile ilgili yaşadığım tecrübeden ötürü size anlatacaklarım var; gribal gibi başlayan hastalığım bir iki gün sonra vücut ağrıları olarak devam etmeye başladı.
Çok terlemeye başladım fakat sürekli terleme ve halsizlikle devam etti.
Koku ve tat alamamaya başladım.

HASTANE SÜRECİ BAŞLIYOR
Evde devam eden hastalığım üçüncü günü Atatürk Devlet Hastanesi acil bölümüne müracaat ettim şikayetlerimi söyler söylemez akciğer tomografisi çektiler ve akciğerlerimde covit 19 bulgularına rastladılar.
Hemen yatış yapıp tedaviye aldılar.
Evet ateşim olmadı öksürük olmadı ama anlattığım gibi belirtilerim oldu.
Aradan 2 gün sonra alınan sürünle ilgili tahlil sonuçlarım geldi ve covit 19 pozitif çıktı.

NASIL ÇABUK ATLATTIM?
31 Mart’ta hastaneye yattım 8 günlük bir tedavi gördüm fakat dördüncü, beşinci günden sonra normale dönmeye başladım. Halsizliğim gidip, koku ve tat alma duyularım yerine gelmişti.
8 günlük tedavinin ardından hastaneden eve geldim. 
Evde izole olmak zorundasınız.
Allah’a şükürler olsun bu sürecide sıkıntısız atlattık.
Kontrol İçin ayın 11’ inde Atatürk Devlet Hastanesi covit enfeksiyon bölümüne gittim. Sürün alınarak, akciğer tomografisi ve kan alınarak kontrolümüz sağlandı.
Ayın 14 ünde test sonuçlarımız çıktı. Şükürler olsun negatif ama en önemlisi akciğerlerdeki bulgular da çok temiz.
Akciğerlerimin çabuk toparlanması sigara içmemeye bağlı ve arada da olsa spor ve egzersiz yapabilmekten geçiyor. 

ALTI ÖNEMLİ MADDE
Arkadaşlar hastane ortamı çok kötü. Rabbim kimseyi düşürmesin. Kötü derken yanlış anlaşılmasın sadece her tarafınız covitli ve öksüren hastalarla dolu öksürüğü artanları yoğun bakıma alıyorlar. Onları gördükçe psikolojiniz bozuluyor ve ‘ya iyileşemezsem’ diye düşünmeye başlıyorsunuz. Ama kesinlikle bu psikolojiye girmeyin. Ben bu hastalığı her ne olursa olsun yenerim iyileşirim diyeceksiniz. Birinci şart moral ve motivasyon. İkinci şart odanın sürekli havalanması gerekiyor. Üçüncü şart bol bol nefes egzersizi yapın. Dördüncü şart bol bol su İçin. Beşinci şart iştahlı olun. Yemek hastanede de olsa ne veriliyorsa yiyin. Altıncı şart ilaçları düzenli şekilde almanız gerekir. 

DOKTOR VE HASTANE PERSONELİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Dostlarım ben covit 19 hastalığını yendim. Bağışıklık sistemim covit antikorlarını yenerek galip geldiler ve şu anda covit 19 virüsüne karşı vücudumdaki askerlerim hazırda beklemedeler ve en önemlisi insanlar hastalarımıza şifa olabilmemiz. Negatif süresinden 14 gün sonra plazmamızdan fayda sağlanabilmesi mümkün olacak.  Onun içindir ki işiniz olmadığı sürece evde kalmanızda, gerekmediği sürece dışarı çıkamamanızda fayda var. Kendinizi izole etmenizde sizin için ve yakınlarınız için çok fayda var. Çok değerli dostlarım, arkadaşlarım, abilerim, ablalarım, hastanede yattığım süre boyunca benimle ilgilenen Dr. Buğra Eryüksel hocamdan, eşi Dr. Rahime Eryüksel hocamdan genel cerrah hemşiresi Burçin Bökrü’den,  servis çalışanları hemşirelerimizden servis doktorlarımızdan, hastane temizlik personellerinden çok değerli dostum arkadaşım Celal Dursun arkadaşımdan Allah razı olsun. Rabbim onların eksikliğini göstermesin. 

KİMSE BİZDEN KORKMASIN
Kimsenin bizden korkmasına gerek yok bizler hastalığı yenerek aranılan donör olduk. Covit 19’u yenen ve akciğerleri temiz olanlara doktorlarımız ‘sizler covit 19 aşısı bulunmuş ve sizler o aşıyı olmuşunuz gibi düşünün’ diyor”

Editör: TE Bilisim