180 ila 250 TL arasında satışa çıkartılan 50 adetlik kutuların fiyatı görenlere hayrete düşürdü. Salgın öncesi 30 ila 40 TL arasında eczanelerde satışa sunulan maskeleri fahiş fiyatla satan Serkan Aycı’nın Zonguldak’a yüzbinlerce maske sattığı iddia ediliyor. 
Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü 30 ilde yaptığı operasyonda fahiş fiyatla mal sattıkları ve vatandaşların sağlığını tehlikeye soktuklarını tespit ettiği 160 kişiyi gözaltına almıştı, Krizi fırsata çeviren Genç işadamı Serkan Aycı’ya bu kapsamda işlem yapılıp yapılmadığı merak ediliyor. 
Merdiven altı üretim ile talebe yetişemediği iddia edilen Aycı’nın kendi işletmesini kurma telaşı içinde olduğu iddia ediliyor.
Millet olarak büyük bir sınavdan geçtiğimiz şu günlerde bir çok iş adamı fabrikalarını devletin emrine vererek, işleri durdurup maske üretip devlete ve millete destek verirken Serkan Aycı’nın para kazanma hırsının insan sağlığının önünde tutması vatandaş tarafından büyük tepki topladı. 
Daha öncede yerel medyada sıkça gündeme gelen bu olay vatandaştan tepki görse de, Genç iş adamı Serkan Aycı’nın çıkan haberlerin satışlarını arttırdığı yönünde söylemleri olduğu iddiası da gelen bilgiler arasında. Konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmayan Serkan Aycı, hukuksal yollara başvuracağını söylerken, toplum vicdanında nasıl aklanacağı merak konusu.

Daha önce Paşalar Market’te 200 liraya satılan maske, bir akaryakıt istasyonunda 250 lira olarak görüntülendi.

Corona Virüsünden önce 50 adet maske 30 liradan satılırken şimdi 250 liraya satılması şaşkınlık yarattı.

Yetkililerin maske sektöründeki bu vurguna dur demesi gerekiyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü 30 ilde yaptığı operasyonda fahiş fiyatla mal sattıkları ve vatandaşların sağlığını tehlikeye soktuklarını tespit ettiği 160 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonlarda 2 milyon 500 bin maske, 142 bin eldiven, 175 bin 608 şişe dezenfektan, 2 bin 506 şişe kolonya, 9 bin 840 litre etil, 4 bin 933 litre izopropil ve 340 litre metil alkol ile 15 bin 731 litre kimyasal madde, 1521 tulum, maske yapımında kullanılan 50 bin 700 metre kumaş ele geçirildi. Zonguldak’ta ise fabrika olmadığı halde merdivenaltı üretim yapan Aycı maske tutturabildiğine maske satıyor.


 

KORONADAN DEĞİL

MİKROPTAN ÖLECEĞİZ!


 

Salgının başlamasıyla birlikte bir matbaada karton kutu bastıran Serkan Aycı, İstabul’da hangi koşullarda üretildiği belli olmayan yerlerde “merdiven altı” tabir edilen maske satın alarak kendi markasıyla piyasaya sürdü. 50’lik maskeyi Ereğli ve diğer ilçelerde 179 liradan, Zonguldak’ta ise 200 ve 250 liradan fiyat koyarak satan Serkan Aycı, fabrikası olmadığı halde satış yapabiliyor. Hiç bir test ve kalite kontrole tabii olmayan maskeler başta Zonguldak olmak üzere Türkiye’nin dört bir köşesine dağıtılıyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde korona haberi yaptıkları için gözaltına alınan gazeteciler, gözaltı sırasında Emniyet Müdürlüğüne koli koli gelen Aycı Maskelerinin hangi koşullarda alındığı konusunda kaygılarını dile getirdiler.

Editör: TE Bilisim