Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Özçep, Elmas TV’ye yaptığı açıklamada, kömür kentte 15 Mart 1951 yılında kurulan 69 yıllık kulüplerinin yönetim kurulunun 7 kişiden oluştuğunu, gelecekle ilgili büyük projelerinin olduğunu, kuruluş tarihi 1951 yılından itibaren faaliyet gösterdikleri tesisin uzun süreli kullanım hakkının verilmesi için tüm Zonguldaklılardan destek beklediklerini bildirdi.

Söz konusu tesisin mülkiyetinin zamanında Ereğli Kömürleri İşletmesi’ne (EKİ) şimdi ki adıyla Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK), ardından 2004 yılında taşınmazların takası yoluyla Hazine’ye ve sonrasında da dönemin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edildiğine dikkati çeken Özçep, şöyle konuştu:

‘’Tesis 2004 yılının haziran ayında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile gerçekleştirilen protokolle, 10 yıllık süreyle aylık kiralama karşılığı 2014 yılına kadar kullanımımıza verilmiştir. Sözleşmenin sona ermesinin ardından bugünkü adıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri tesiste inceleme yaparak kulübün korunduğu kanaatine vardılar. Bulunduğumuz tesise sözleşmemizin bitimiyle 1’i kullanım hakkı olmak üzere 3’ü de kiralama amaçlı 4 kulübün resmi başvurusu oldu. Bu kiralama sözleşmesinin bitmesiyle nasıl bir yöntem uygulanacağı konusunda prosedür zorlukları ortaya çıkmıştır. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın taşınmazların idaresi hakkında yönergelerinde bazı maddelerin Hazine’nin (Zonguldak Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü’nün) bir takım maddeleri birbiriyle çelişir hale geldiğinden bir türlü kiralama yapılamamıştır. Burada kalacak mıyız, ne olacağız diye enerjimizi bu konuya harcamamamız lazım. Bir an önce bu konuya netlik kazandırılarak yolumuzun aydınlanmasını istiyoruz. Önümüzü görerek projelerimizi gerçekleştirmek istiyoruz.

‘ÖNÜMÜZÜ NET BİR ŞEKİLDE GÖRMEK İSTİYORUZ’’

Özçep, Türkiyede kurulan ve Tenis Federasyonu’na bağlı ilk 4 tenis kulübünden biri olduklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

‘’Kiralama ve kullanım hakkı taleplerimizin incelendiği, sonuçlandığında da bilgi verilerek gereğinin yapılacağı yönünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerince tarafımıza defalarca yazılar yazılmıştır. İleriye dönük uzun süreli kullanım hakkı taleplerimize verilmiş herhangi bir ret cevabı yoktur, taleplerimizin incelendiği ve tarafımıza bilgi verileceği yazılar ile bize bildirilmiştir. 2015 yılından itibaren Valilik makamının talimatlarıyla şehrimizdeki tenis faaliyetlerinin aksamaması için bu tesiste bir anlamda kamu yararına Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yanı sıra Tenis Federasyonunun tüm etkinliklerini üstlenerek faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Şehrimizdeki tüm okul tenis faaliyetleri bile kulübümüz tarafından gerçekleştirilmektedir. Dönemin ilimiz Valisi Sayın Ali Kaban, görevli olduğu dönemde bize yol göstererek, (bu kulüp Zonguldak’ın onuru, hafızası, bu hafızanın silinmemesi lazım, kentin tarihi, faaliyetini sürdürmeli, yok edecek halimiz yok, burası tenis kulübüne kiralama kullanım hakkı tanınıncaya kadar ücretsiz olarak imkan tanınsın) dedi. Vali beyin yazılı olarak belgesi ile ücretsiz tesisi kullanma hakkı tarafımıza 2016 tarihli resmi yazıyla bildirildi. Buna rağmen yine de resmi bir protokole bağlanmadığı için önümüzü göremiyoruz, ayaklarımızı daha sağlam ve güvenle yere basarak hareket etmek istiyoruz.’’

‘’DÜNYA ÇAPINDA BÜYÜK PARA ÖDÜLLÜ PROJELERİMİZ VAR’’

Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Özçep, kurulduğundan itibaren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yanı sıra Türkiye Tenis Federasyonu’nun tüm faaliyetlerini karşılık beklemeden düzenlediklerini belirterek, şöyle devam etti:

‘’Kentimizin tüm okul müsabakaları, Valilik teşvik turnuvaları, spor müdürlüğünün tüm tenis ve birçok sportif eğitim faaliyetleri kulübümüz tarafından tüm giderleri öz kaynaklarımızla (üye aidatları ve bağışlar) karşılanarak tesisimizde düzenlenmektedir. Şu anda 6-18 yaş grubu 120 kişi olmak üzere toplam 211 sporcumuz bulunmaktadır.

Dünya standartlarında kortların zeminlerini yaptırdık. Yatırım yapmak isterken, tesisin kiralama sözleşmesini imzalayamamamız projelerimizi hayata geçirmek adına bizleri düşündürüyor. Şu anda standartlara uygun nizami 3 tenis kortu var, yeterli değil, en az 5 tenis kortuna sahip olmalıyız. Dünya ve Avrupa çapında büyük para ödüllü, Zonguldak şehrinin adını duyuracak uluslararası projelerimiz var, turnuvalar yapmak istiyoruz. Ancak 3 kort Türkiye şartlarında yeterli değil. Kulübümüz bu şehrin parlayan yüzü olduğu gibi bütün Türkiye de tanınan saygı duyulandır. Halka açık bir kulübüz.

Tenis akademisi oluşturmak, tenis sempozyumu, Zonguldak’a özel tenis festivali gibi projelerimiz var. Büyük organizasyonlara imza atarak bu şehri bir yerde tenis turizmi, tenis ekonomisi yaratmak gibi projelerimiz de mevcut. Bunları yapabilmek için bu kulübün burada var mı sözleşmesi, ne zaman yapılacak gibi sorunlar yaşamamamamız lazım. Pırıl pırıl tesisimiz var, enerjimizi buraya harcamak istiyoruz. Zonguldak’taki tenis tarihinin, Türkiye hatta dünya çapında çok daha duyulan noktaya gelmesini istiyoruz. Kentimizde görev yapan yetkililerimiz bize bugüne kadar anlayış gösterdiler, göstermeye de devam ediyorlar, teşekkür ediyoruz.’’

‘’KORTLARIMIZ HALKIMIZA AÇIKTIR’’

Tesislerin yanı sıra tenis kortlarının halkın her kesimine açık ayrım yapılmaksızın hizmet verdiğini ifade eden Özçep, şunları söyledi:

‘’Tenis kulübümüz, kurucuları tarafından sürekli geliştirilerek çağdaş, dünya standartlarına uygun hale getirilmiştir. Kendi öz kaynaklarıyla kamu yararına hizmet eden spor kulübümüz, hiçbir zaman da özel tenis kulübü hüviyetine bürünmemiştir. Kapılar halkımıza daima açıktır, kortlarımız Zonguldak’ın çocuklarına açıktır. Burada tenis yapmak isteyen üye olup olmadıklarına bakılmaksızın tüm çocuklarımız faydalandırılmaktadırlar, kurumsal yapıya da sahip tenis kulübümüzün tarihi değeri paha biçilemez.

Kulübümüz ülke tenisinde çok büyük yeri olan, çıkardığı milli tenisçiler, milli takım antrenörleri ve düzenlediği büyük organizasyonlarla tanınarak kamu yararına çalışmaktadır. Tenis sporunda önemli olan kort zeminleri kulübümüz öz kaynaklarıyla yaptığımız yatırımlar çerçevesinde dünya standartlarına ulaştırılmıştır. Kort zeminlerimiz dünya çapında düzenlenen büyük organizasyonların gerçekleştirildiği kortlarla eşdeğer seviyededir. ‘’

Özçep, 2015 yılında Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulubü olarak ana branş tenis branşına ilave çeşitli yan branşlarda da faaliyetlere başladıklarını, 250 civarındaki üyelerinin 30’ar lira aidat ödemelerinin yanı sıra varlıklı hayırsever kişilerle birlikte kulüplerine bağışlarda da bulunulduğunu sözlerine ekledi.

TENİS DENİZ İHTİSAS KULÜBÜNÜN KURULUŞU…

Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü 19 Temmuz 1951 tarihinde kuruldu. Zonguldak’ta 1930’lu yılların başından itibaren Halkevi bünyesinde ki Ülküspor kulübünde tenis çalışmaları yapılmış ise de, gerçek anlamda bir tenis kulübü olarak bu güzide kulübümüzü görüyoruz. Zamanın E.K.İ istihsal grup müdürü olan Osman Zeki Yerdelen önderliğinde Azmi Tlabar, Sabih Üstel, Enver Ediger, Nezih Kıral, Sabih Arca ve Azmi Halulu isimli tenis severlerin çabaları ile kuruldu Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü ve aynı tarihte ilk maçını Ankara Kavaklıdere Tenis Kulübü ile yaptı.

TENİS DENİZ İHTİSAS KULÜBÜ BAŞKANLARI VE BAŞARILARI…

1951 yılından itibaren Osman Zeki Yerdelen, Azmi Tlabar, Nezih Kıral, Seyfettin Demirtaş, Enver Ediger, Ali Nazif Çıkıgil, Cemalettin Çekli, Turhan Bergin, Akın Yürüten, Necati Yirmibeşoğlu, Tuğrul Yıldız, Murat Ergen, Ramazan Yardibi, Mehmet İzzet Türkçelik ve şimdiki başkan Çetin Özçep başkanlığında görev yapan yönetim kurullarında onlarca yönetici tenise hizmet etti.

Bir ihtisas kulübü olarak binlerce sporcu yetiştirdi, bu sporcular uzun yıllar boyunca kentimizin tek kulübü olarak ilimizi yurt içinde yapılan turnuvalarda temsil etti. Nurhan Çelebi, Hamdi Günvar, Ovidiu Pavel, Bülent Dündarülgen, Ali Yüksel, Selçuk Altınalev ve Bahattin Sayın gibi antrenörlerin yetiştirdiği sporcularımız başarılı maçlar oynadı. 1920’li yıllardan gelen kentimizin tenis kültürünü ve görgüsünü her zaman için diğer sporculara örnek olacak şekilde gösterdi. Özellikle Nurhan Çelebi ve Ovidiu Pavel dönemlerinde çok başarılı sporcular yetişti, bu sporcular katıldıkları turnuvalarda öne çıktı ve dereceler yaptı.

Bu asırlık kulübün sportif başarısının yanı sıra kentin, kültür ve eğitim yuvası işlevini de üstlendi. Yaklaşık 300 üyesi bulunan kulüp, günümüzde artık modern bir spor tesisidir. Son yıllarda kortlar akrilik malzeme ile kaplanarak ülkenin en yüksek standartlı kortlarından biri haline geldi. Kulüp binası, soyunma odaları, tribünler ve bahçe elden geçirilerek üyelerin ve sporcuların zevkle zamanlarını geçirebilecekleri şekilde düzenlendi.

(HABER ORHAN AKYÜZ-FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜ EKREM AÇIKGÖZ)

(YARARLANILAN KAYNAK YÜKSEL YILDIRIM)

(HABER ORHAN AKYÜZ-FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜ EKREM AÇIKGÖZ)

(YARARLANILAN KAYNAK YÜKSEL YILDIRIM)

Editör: TE Bilisim