Haziran ayı dördüncü birleşiminde günden bir şey söz alan CHP grup başkan Vekili Nebahattin Yılmaz, içme sularının kirlendiğini el dahi yıkanamaz duruma geldiğini söyledi. Uzun bir aradan sonra ilgilenmesi toplantısına katılan il Özel idaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, komisyon kurarak foseptik çukurlarının incelenmesini istedi.

Zonguldak’ın köylerinde içme suyu ile ilgili büyük bir sıkıntı olduğunu dile getiren CHP grup başkan Vekiline Nebahattin Yılmaz, özellikle özellikle Alaplı ilçesinde içme sularının çok kirli olduğunu söyledi. Salgın hastalıkların yayılmasının an meselesi olduğunu söyleyen Yılmaz, Meclisten içme suları ile ilgili çalışma yapılmasını istedi.

İl genel Meclisi başkanı Necdet Karaveli bir genel Sekreter Recep Demirtaş, Nebahattin Yılmaz’ın sözlerini doğrulayarak komisyon kurulup içme sularının denetlenmesini kararını verdiler. Demirtaş, köy muhtarlarından foseptik çukurlarını takip etmelerini ve herhangi bir durum karşısında galibiyete yardım istediğinde idareden yardım isteyebileceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim