Türk Kızılayı Zonguldak şubesi başkanı Aydın Ergenç Kızılay Haftası nedeniyle Zonguldak merkezde Mahalle Muhtarları ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda her yıl 29 Ekim ve 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay haftası olarak kutlandığını belirten Kızılay'a Şube Başkanı Aydın Ergenç, hafta kapsamında Merkez ve tüm il genelinde 3400 ihtiyaç sahibi aileye kıyma ve kavurma dağıtacaklarını ifade etti.

Kurban bereketini yıl boyu yaşatıyorsan Hilal olsun Türkiye sloganı ile yola çıkan Türk Kızılayı,hayırsever vatandaşların verdikleri kurban hisselerini kıyma ve kavurma haline getirerek ihtiyaç sahibi ailelere yıl boyu ulaştırılıyor.
Veren el ile alan eli buluşturan Kızılay Zonguldak'ta da 3400 ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürecek.

Türk Kızılayı Zonguldak şubesi başkanı Aydınlar genç yaptığı açıklamada Kızılay Haftası kutladıklarını ifade etti.

151 yıllık bir çınar olduklarını ifade eden şube başkanı Aydın Ergenç, Zonguldak'ta 19 mahalle muhtarının mahallelerinde 24 ihtiyaç sahibi belirleyeceğini ve bu ihtiyaç sahiplerine Kızılay tarafından kıyma ve kavurmayı dağıtacaklarını, aynı şekilde ilçelerde de ihtiyaç sahiplerine kıyma ve kavurma dağıtılacağını ifade etti.
Ergenç, "29 Ekim-4 Kasım Kızılay haftası nedeniyle toplanmış bulunuyoruz. Kurban bereketini yıl boyu yaşatıyorsan helal olsun Türkiye"sloganı ile yola çıkmıştık. Hayırsever vatandaşlarımız kızılaya bağışta bulunmuşlardı. Bizlerde 3 Bin 400 aileye bu vesile ile ulaşacağız. Kızılay ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olmuş 150 yıllık bir çınardır. Genç Kizilayimiz da okullarda sürekli aktif olarak çalışıyorlar."dedi

Editör: TE Bilisim