Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, www.havaizleme.gov.tr sitesinden günlük olarak ülke genelindeki hava kalitesi ve havadaki partikül oranları saat saat yayınlanıyor. Bakanlığın kurduğu istasyonlar aracılığı ile yaptığı ölçümlerde, özellikle son 1 haftadır Ereğli'deki hava kirliliğinin ulusal üst sınırın üstüne çıkması, kentte yaşayan insanları tedirgin etmeye başladı.


KİRLİLİĞİN NEDENİ ERDEMİR Mİ?
Bilindiği gibi Ereğli ilçesindeki konut ve işyerlerinde yakıt olarak doğalgaz kullanılıyor. Buna rağmen Ereğli'deki hava kalitesinin, insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek seviyede kötü olması akıllara, 'Ereğli'nin havasını Erdemir mi kirletiyor' sorusunu getirirken, ilçede yaşayan vatandaşlar, yetkili kurumlardan açıklama bekliyor.

EREĞLİ'DE TURUNCU ALARM
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, www.havaizleme.gov.tr sitesinin yayınladığı verilere göre, Ereğli ilçesinde hava kalitesi ve havadaki partikül oranlarının ulusal ve Avrupa Birliği üst sınırlarının 3 katına çıktı. AB ve ulusal üst sınırı 50 olması gereken PM10 değeri Ereğli'de son 24 saatlik ortalaması 157 olarak ölçüldü. Bakanlık bu durumu turuncu renkle ifade edilen 'hassas' olarak değerlendirirken, yaşlı, çocuk ve solunum yolları rahatsızlığı bulunan vatandaşları açık havaya çıkmamaları konusunda uyardı.

HABER: Seyfi BOYRAZ




 

Editör: TE Bilisim