Ahmet Sarsık'ın ilk onur mücadelesi o sırada başladı… Yılmadı, bıkmadı, usanmadı, karşısında oluşturulan şer çephesine rağmen bütün suçlamalardan aklandı, tertemiz geri döndü. Kendisine parti içinden gelen bütün olumsuzluklara rağmen,CHP'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasına partisini terk etmedi, CHP'li kimliğini korumaya devam etti.

Şimdi yine aynı durum gerçekleşiyor. Ahmet Sarsık, bu kez CHP Kilimli İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Üyeler arasında güzel bir desteği vardı, bilgili, görgülü, eğitimli, beyefendi kişiliği ile üyelerin teveccühünü kazanan bir isimdi. Ne olduysa bundan oldu !.. Ahmet Sarsık, parti içindeki "kasaba politikacılarını" yeniden ürkütmüştü. Karşısına usulsüz yöntemlerle alelacele bir aday çıkarıldı. Ahmet Sarsık'ın deyimi ile "özel evrakta sahtecilik" yapılarak "hülle" yoluyla çıkarılan bu aday, kendisine yönelik siyasi operasyonunu bir parçasını oluşturmuştu. Akademik düzeyde siyaset bilgisine sahip olup, siyasetin "kitabını yazan" Ahmet Sarsık, eski kasaba politikalarının devamı olan bu ayak oyunlarına tahammül edemedi, her siyasetçiye nasip olmayan onurlu bir davranış göstererek, "adaylıktan çekildiğini" açıkladı.

Ancak bu durum kendisine yapılan haksızlığa tahammül edeceği anlamına gelmiyor. Ahmet Sarsık hem siyasi, hem de hukuk mücadelesi başlattı. Bir yandan "özel evrakta sahtecilik yapıldığı" iddiası ile Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunurken, bir yandan da sırası ile CHP Kilimli İlçe Başkanlığı, CHP İl Başkanlığı ve CHP Genel Merkezi'ne durumu bildiren itiraz dilekçeleri verdi. Ahmet Sarsık'ın CHP Genel Merkezi'ne verdiği dilekçe şu anda inceleme aşamasında… Hukuk mücadelesi yargı aşamasında devam ediyor, diyelim ki, siyasette bazı "bariyerleri" aşamayıp siyaseten kaybetmiş sayıldı. Ahmet Sarsık, yine de bu mücadeleyi kaybetmiş olmayacaktır. CHP'nin gençlerine ve yeni nesil siyasetçilere çok önemli bir onur mücadelesi "miras" olarak bırakmış olacaktır. Ahmet Sarsık, Zonguldak'ta "siyasetin kitabını" yazdı. Belki bir gün, siyasetin doğruluk ve dürüstlük esası üzerine kurulmasını kesin ilke olarak benimseyen Ahmet Sarsık'ın sürdürdüğü "onur mücadelesinin" kitabını yazanlar da çıkacaktır.


Kaynak:Gamze Taşdemir

Editör: TE Bilisim