Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde Kızılay ve Türkiye Gençlik Vakfı tarafından "Şehitler Gecesi" etkinliğin yapıldı. Programda konuşan Vali Ahmet Çınar, Ülkenin halinin iyiye gittiğini ancak çok içler acısı durumlar yaşandığını belirti.

Kızılay ve Türkiye Gençlik Vakfı tarafından düzenlenen "Şehitler Gecesi" etkinliğine, Vali Ahmet Çınar, Milletvekili Hüseyin Özbakır, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda ilk olarak konuşan, Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan "Nerede bir şehit varsa bu ülkenin sınır taşı orasıdır."dedi

Vali Ahmet Çınar, burada yaptığı konuşmada, şehitlerin bu millet için canlarını feda ettiklerinin unutulmaması gerektiğini söyledi. Türk milletinin onur duyacağı bir geçmişi olduğunu ifade eden Çınar, yalanlarla şanlı geçmişe dil uzatılmaya çalışıldığını dile getirdi.

Ülkenin halinin iyiye gittiğini ancak çok içler acısı durumlar yaşandığını belirten Çınar, şöyle devam etti: "Ben biraz şuna inanıyorum. Kemalizmin içerisinde bir truva atı var. Bugün Kemalizm maskesiyle eline almış mevzuyu, gücü, daha etkinler, daha meydandalar ama aslında Kemalizme de düşmanlar, emin olun. Bunlar, Mustafa Kemal'in parasını yeryüzünden silip kendi paralarını bastılar. Onun heykellerini indirip kendi heykellerini koymaya çalıştılar. Bu tarihi bir vaka. İnternetten bakın, hepsi görünür. Mustafa Kemal'i tarihten silmeye gayret ettiler. Kimse de demiyor ki, 'Arkadaş, kimdi bu alçaklar?' diye kimse de bir şey söylemiyor, bunu da tartışmıyor, kimse de konuşmuyor. Çok garip."

 

 

Editör: TE Bilisim