Çakır, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2020 yatırım programın kapsamında Ereğli’ye yapılacak olimpik yüzme havuzu için zemin etüdü çalışmalarının başladığını belirtti.
AK Parti İlçe Başkanı Çakır “ Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 2020 yatırım programında Zonguldak İli için ayrılan ödenekle, 4 Milyon 300 Bin lira yatırım bedeliyle Kırmacı Mahallesi’nde yapılacak olan yarı olimpik yüzme havuzu projesinde, ihale aşamasına gelebilmek için zemin etüdü çalışmaları başladı.  Çalışmalar sonucu hazırlanacak rapor doğrultusunda en kısa sürede ihaleye çıkılacak” diye konuştu.
EĞİTİM VADİSİ’NE YAPILACAK
 AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, havuzun yapımı ile ilçede özellikle gençlerin en fazla talep ettiği yatırımlardan birinin daha hayata geçmiş olacağını belirterek şunları söyledi:
 “Yüzme Havuzu, 25 metre uzunluğunda, 8 kulvarlı olarak yapılacak. Bilindiği gibi havuzun yapılacağı bölge ‘Eğitim Vadisi’ olarak da adlandırılıyor. Bu bölgede yaklaşık 3 bin öğrenci eğitim görüyor.  Üniversite kampüsümüzün de hizmete girmesiyle, bu havuzdan yararlanacak gençlerimizin sayısı önemli ölçüde artacak.   Kapalı olarak inşa edilecek olan ve yaz-kış hizmet verecek yüzme havuzundan öğrencilerimiz yanında vatandaşlarımız da ücretsiz olarak yararlanabilecek.”
Çakır, yüzme havuzunun ilçede yüzme branşının gelişmesi açısından da önemli bir işlev taşıyacağını kaydetti.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR…
AK Parti İlçe Başkanı, “Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu projesinin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen  Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Muharrem Kasapoğlu’na,  Sayın Valimize, Sayın AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Polat Türkmen’e,  projeyi yakından takip eden Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Arslan Keleş ve bakanlık yetkililerimize teşekkür ediyorum. Ereğli’mize hayırlı uğurlu olsun”  ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim