İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, Devrek Bostancılar Müzesi, Manolya Park, Gökgöl Mağarası gibi projelerde yer almasıyla ilgili haberler üzerine açıklama yaptı. 

İşte Karaveli'nin açıklaması;

"İl Genel Meclisimiz ile ilgili yerel basınımızda bir gazetede çıkan yazı üzerine açıklama gereği duyulmuştur.

İl Genel Meclisimize 30.09.2016 tarihinde İl Özel İdaremizden bir teklif gelmiştir. Teklif aynen şu şekildedir. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 2016 yılı küçük ölçekli altyapı mali destek programı kapsamında idaremiz tarafından Manolya Park isimli proje sunulmuştur.

Manolya Park isimli projede idaremizi temsile, ilzama ve teklif belgelerini imzalamaya İl Özel İdare Genel Sekreteri olarak görev yapan Recep Demirtaş'ın yetkili kılınması istenilmiştir.

İl Genel Meclisimizde görev gereği bu durumu 05.10.2016 tarihinde görüşerek karara bağlamış ve bu konu ile ilgili Recep Demirtaş'a yetki vermiştir.

İl Genel Meclisi bu konuyla ilgili olarak ne kimsenin hizmet alanına girmiş ne de yetkisi dışında bir karar almıştır.

Hem ben sayın gazeteci arkadaşımıza Karadeniz Kıyı protokolünü de hatırlatma istiyorum. Zonguldak Defterdarlığı ile Zonguldak İl Özel İdaresinin protoköl imzaladıklarını da belirtmek isterim.

Belirtmek istediğim diğer bir konu da, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı destekli projelerin ilimizde uygulanması İl Genel Meclisi açısından çok önemlidir. Devrek Bostancılar Müzesi, Manolya Park, Gökgöl Mağarası gibi İl Özel İdarenin bu projelerin içerisinde olmasının sebebi kalkınma ajanslarından ve Kudeb'ten kullanılacak olan bu projeler için gerekli finansmanın alabilmenin bir şartı kurum ve kuruluşlarının borçlarının olmaması şartı aranmasıdır.

İl Özel İdaremiz mevcut şartları taşıdığı için bu tür ilimiz için önemli olan projelerin içerisinde olmaya devam edecektir."

 

 

Editör: TE Bilisim