Merkezi Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde faaliyette bulunan Avrupa Zonguldaklılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karakulak ve yönetim kurulu üyeleri Hıristiyan Demokrat Partisinin organize ettiği resepsiyonunda Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda konuşan Wulff, "Avrupa 'da Türklerin ekonomik katkıları asla göz ardı edilemez. Göçmen nüfusun en kalabalık bölümünü temsil eden Müslüman Türk kökenli kardeşlerimizin bu ülkeye verdiği katkıyı her zaman açıkça ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

Karakulak ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Wulff çok sevilen bir devlet adamı Türklere karşı büyük güven ve sevgi hissediyor. Bundan dolayı tarihe geçen bir cumhurbaşkanı. Bizim için ciddi bir proje kapsamında Zonguldak Valimizin tavsiye ve desteğiyle konuşmacı olarak eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'u Bülent Ecevit Üniversitesi'ne konferans için davet edeceğiz. İktidar partileriyle iyi ilişkilerimizi yıllardır eşit mesafede seviyeli şekilde sürdürmekteyiz, bizim her iki partiden çok sayıda üyemiz bulunuyor hatta SPD ve CDU da bir çok milletvekili üyemiz mevcuttur. Mart ayı ortasında Yönetim Kurulu adına Zonguldak Valiliği'ni ziyaret edeceğiz."

Düzenlenen resepsiyona: Avrupa Zonguldaklılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karakulak, Başkan Yardımcısı Türkan Çördük ,Yönetim Kurulu Üyesi Suat Değirmencioğlu, Federal Almanya hükümetinin bir kanadını temsil eden ve bir Türk dostu olarak tanınmış eski Ulaştırma Bakanı Oliver Wittke, Meclis Üyesi İlhan Bükrücü katıldılar.

Editör: TE Bilisim